❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

"WAN switch" + LAN - vyřešeno

Návody a problémy s konfigurací.
ludvik

Re: "WAN switch" + LAN - vyřešeno

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Víš co dělá ikonka "+"?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

RDan

Příspěvekod RDan » 7 years ago

Aha, to mě nenapadlo :) To bylo jednoduché. :) Tušil jsem že bude někde zakopanej pes v takové blbosti. :) Díky :)
0 x

RDan

Nojo ale něco přestalo fungovat. Asi překlad adres...
0 x

RDan

Aha, tak ta hlavní bridge přestala být připojená do internetu...
0 x

RDan

No tak zjištěno, pokud ether1 pomocí "+" přidám do druhé bridge tak tu první odstřihne. Tak jsem ether1 chtěl zároveň přidat do té hlavní "bridge" a to nejde.
0 x

RDan

Jo jsem debil, musel jsem ve firewallu změnit ether1 na ten nový bridge :) Už to tam na mě červeně svítílo :) Díky, díky moc :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Vždyť jsem ti to říkal, ne? Jsou-li porty v bridge, už tě NEZAJÍMAJÍ. Pracuješ jen s tím bridgem jako portem. Všude.

P.S.: všude znamená vše, kromě fyzických parametrů těch portů (autonegace, atp.), případně parametrů portů v tom bridge (spanning-tree).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

RDan

Jojo, je mi to jasné. Byl jsem moc rychlej :) Díky za rady :)
0 x