Dalibor Toman píše:Petr S. píše:Tak bude problém určitě někde na těch Bridge. Jakmile jsem tam zadal administrační MAC adresu, tak se problém začal opět projevovat (stejně jako předtím, když jsem měl vypnuté RSTP). Teď bylo RSTP vypnuté a nastavené adm. MAC a nešlo to zase. Jakmile jsem použil MAC adresy portů z defaultu, tak bylo opět po problému.
BTW: nevim jakym zpusobem generuje MT MAC adresy pro VLAN rozhrani. Ale pokud pouzili stejne debilni ""nahodny"" algoritmus jako u EoIP tak muze nastat situace, kdy na nekolika zarizenich je stejna MAC. U EoIP obcas dokonce i po prostem rebotu/vypnuti/zapnuti zarizeni nekdy dojde k vygenerovani nove MACky a pokud se trefi do jiz v siti existujici, tak vznikaji 'zajimave' potize. Vetsinou se to nastesti projevi tak, ze zarizeni prestane odpovidat na TCP/IP. Detekce je pak vetsinou snadna - arping (kolik zarizeni a jak odpovidaji) a inspekce arp (stejna MACka u vice IP) tabulky na brane
Když si dám arping na určitou mac a ty budou v síti dvě, tak by mi měli odpovědět obě nebo jen jedna z nich?