❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfigurace Mikrotiku jako AP client

Návody a problémy s konfigurací.
Rasken
Kontaktovat uživatele:

Re: Konfigurace Mikrotiku jako AP client

Příspěvekod Rasken » 12 years ago

tom-tom píše:S network na wlaně nic nedělej. Stejně by to nešlo změnit, protože u subnetu 192.168.1.x/24 je adresa sítě právě 192.168.1.0 a tu tam máš.
Řešíš problém s navázáním spojení a ikdybys měl network špatně, nemá to na to vliv.

S navazanim spojeni to asi nema, ale vzdit mu to nebude routovat....
se mrkni na ten tipnuty obrazek, i kdyz ma ADDRESSu 192.168.1.135/24 tak ma na network 192.168.1.0 a to mu nepojede.....
musi tam mit 192.168.1.1
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

To si pleteš s defaultní routou, tu tam má nahoře, akorát vypnutou. Ale na 192.168.1.1 se dostane, protože 192.168.1.135 na wlan1 je ve stejné podsíti (network 192.168.0.0, broadcast 192.168.1.255 při masce /24).
A vsadím kilo, že jestli šel změnit network na 192.168.1.1, tak se mu to stejně samo přepsalo zpátky na .0.0 :)
0 x
T-T

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 12 years ago

Tak IP má dobře a i kdyby neměl tak se to spojí
-----------------------------------------------------------------

A co těch 6 procent ccq
trošku zarušeno ne?

zkus to na 10m v jednom pokoji.

download/file.php?id=2664
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

iTomB

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

Zkus na TP-Linu vypnout WPA2, nech jen AES. U 741ND jim to jinak blbne. Uz maji novejsi SW (pro HW 4) a tam jsem to zatim netestoval. Jinak se to chovalo tak, ze se to spojilo (treba notebook, phone) a cca do par vterin odpojilo. A ne vsem to takhle blblo. Vim ze jsem nekde daval: auto, AES, jinde WPA2, auto a jak kde to blblo. Ale, tam kde se nekdo ozval, bylo WPA2, takze jsem nastavoval auto, AES a problem se odstranil. U jednoho klienta po par mesicech jsem vzdalene daval upgrade na novejsi FW v TP-Linku a taky se to srovnalo.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Co tím myslíš? Je WPA2-AES a WPA2-TKIP. Ale samostatně AES?
iTomB píše:Zkus na TP-Linu vypnout WPA2, nech jen AES. U 741ND jim to jinak blbne. Uz maji novejsi SW (pro HW 4) a tam jsem to zatim netestoval. Jinak se to chovalo tak, ze se to spojilo (treba notebook, phone) a cca do par vterin odpojilo. A ne vsem to takhle blblo. Vim ze jsem nekde daval: auto, AES, jinde WPA2, auto a jak kde to blblo. Ale, tam kde se nekdo ozval, bylo WPA2, takze jsem nastavoval auto, AES a problem se odstranil. U jednoho klienta po par mesicech jsem vzdalene daval upgrade na novejsi FW v TP-Linku a taky se to srovnalo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.