❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přístup z internetu na NAS (FTP)
-
Re: Re:
Tentýž NAS DNS-320 používám v kombinaci s routerem TP-LINK a bezproblémů. V nastavení forwarding mám, aby se port 21 směroval na port 21 pro vnitřní IP, kterou má DNS-320 přidělenou od TP-LINKU. Z netu se tam pak dostanu zadáním "veřejnáIP:21" a samozřejmě jméno a heslo, které jsem napřed v DNS-320 nastavil pro přístup přes FTP.
0 x
Tohle přesměrování skrz MKčko na FTP server dál funguje (předpokládejme, že na tom NAS je FTP zapnuté, má povoleno připojení ze vzdálených IP, má nastevenou síťovou bránu mířící na to MK, ...).
Musí být nataveno toto vše v MK:
a) povolen FTP helper:
/ip firewall service-port enable ftp
b) provedeno přesměrování dovnitř jen portu 21 stačí:
/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat dst-address=<veřejná IP> dst-port=21 protocol=tcp to-addresses=<vnitřní IP NAS pole> to-ports=21
c) ve firewallu se musí povolit forward nových řídících spojení na ftp a také datových, které jsou identifikovány jako related:
/ip firewall filter
add chain=forward connection-state=new dst-address=<vnitřní IP NAS pole> dst-port=21 protocol=tcp
add chain=forward connection-state=related connection-type=ftp
Musí být nataveno toto vše v MK:
a) povolen FTP helper:
/ip firewall service-port enable ftp
b) provedeno přesměrování dovnitř jen portu 21 stačí:
/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat dst-address=<veřejná IP> dst-port=21 protocol=tcp to-addresses=<vnitřní IP NAS pole> to-ports=21
c) ve firewallu se musí povolit forward nových řídících spojení na ftp a také datových, které jsou identifikovány jako related:
/ip firewall filter
add chain=forward connection-state=new dst-address=<vnitřní IP NAS pole> dst-port=21 protocol=tcp
add chain=forward connection-state=related connection-type=ftp
0 x
-
Ahoj,
díky všem za odpovědi. Zkoušel jsem nastavovat skoro vše, ale nic se nezadařilo. Poprosil jsem proto o pomoc providera, ten natáhnul do routeru nové FW a vše se spravilo. Nebylo to firmwarem, ale asi tam zustalo neco viset a za žádnou cenu to neforwardovalo.
Proto az budete resit podobny problem a nebudete si vedet rady, zkuste kontaktovat poskytovatele nebo zaloha nastaveni a factory settings.
Diky
Venca:)
díky všem za odpovědi. Zkoušel jsem nastavovat skoro vše, ale nic se nezadařilo. Poprosil jsem proto o pomoc providera, ten natáhnul do routeru nové FW a vše se spravilo. Nebylo to firmwarem, ale asi tam zustalo neco viset a za žádnou cenu to neforwardovalo.
Proto az budete resit podobny problem a nebudete si vedet rady, zkuste kontaktovat poskytovatele nebo zaloha nastaveni a factory settings.
Diky
Venca:)
0 x