❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Upřednostnění www.dsl.cz

Návody a problémy s konfigurací.
aliney

Re: Upřednostnění www.dsl.cz

Příspěvekod aliney » 13 years ago

rychlost, dsl, lupa to je moje nocni mura, protoze mi to snad nikdy neukazalo spravny vysledek 2x za sebou, jenze zakaznikovi nevysvetlis, ze maji naprd speedmeter. :evil:
Se speedtest.net je problem, ze tech serveru je asi miliarda a dvacet sest, takze se to ucine filtrovat asi nebude dat, ale zase na druhou stranu mam ho rad, protoze mam pocit, ze mi ukazuje nejrealnejsi vysledky.
A vubec, co pouzivate vy pro mereni rychlosti?

Par takovych znamejsich pro zacatek::

Kód: Vybrat vše

/ip firewall mangle
add action=mark-connection chain=forward disabled=no new-connection-mark=SPEED passthrough=yes src-address-list=SPEED
add action=mark-connection chain=forward disabled=no dst-address-list=SPEED new-connection-mark=SPEED passthrough=yes
add action=mark-packet chain=forward connection-mark=SPEED disabled=no new-packet-mark=SPEED passthrough=no

/ip firewall address-list
add address=88.86.109.241 comment=dsl.cz disabled=no list=SPEED
add address=88.86.109.243 comment=dsl.cz disabled=no list=SPEED
add address=91.213.160.123 comment=lupa.cz disabled=no list=SPEED
add address=88.86.100.164 comment=rychlost.cz disabled=no list=SPEED
add address=77.78.109.64/27 comment=rychlost.cz disabled=no list=SPEED
add address=93.185.104.17 comment=mojeip.cz disabled=no list=SPEED
add address=194.8.253.11 comment=best-net.cz disabled=no list=SPEED
add address=89.185.254.136 comment=zive.cz disabled=no list=SPEED
add address=212.80.69.87 comment=bleskovka disabled=no list=SPEED
add address=77.78.104.105 comment=vsevjednom.cz disabled=no list=SPEED
add address=46.149.113.146 comment=adsl.cz disabled=no list=SPEED
0 x

Wakodaf

Příspěvekod Wakodaf » 13 years ago

nám taky nejpřesněji jede ten speedtest.net ale spolehnout se na to nedá tak občas zákazníkovi
ukazujeme rychlost tak že taháme něco z našeho serveru na optice ...nebo si udělat svůj vlastní speedmetr :)
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

JirkaRTJ píše:Ahoj mám takový speciální dotaz
Chtěl bych kvůli nějakým lidem, udělat upřednostnění měření rychlosti které je na stránkách ww.dsl.cz
Dík Jirka

To je dobry sme na klienty, skoro bych rekl, ze to zavani klamanim spotrebitelu... tohle by me neprekvapilo u O2, ale u malyho ISP bych takovy podraz asi necekal. Holt jsme v cechach..
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Ja to resim tak, ze lidem rikam, at testuji JEN a POUZE na speedtest.net, zrcadlo v Plzni - univerzita - tam to pise rozumny cisla a ne haluze jak jine meraky v dsl.cz v cele :lol: ... A jeste mam na serveru SpeedTest mini a je to ... 8)

Lidi co si to nenechaji vysvetlit posilam na http://cs.wikipedia.org/wiki/Přenosová_rychlost at si poctou a kdyz maji porad problem, at zmeni providera ... Oni to stejne na 99% neudelaji a pokud ano, tak se stejne zachvilku vrati protoze nikdo v okoli, predevsim Kyslici nic "zajimavejsiho" neumi :lol:
0 x