❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011LS problém s routingem
Měl jsem ten samý problém. V té době byla poslení 5.23. SNMP jsem taky vypínal. Po upgradu máme uptime 53dní. Radši na to nehrabu...

- Přílohy
-
- 2011LS.jpg (69 KiB) Zobrazeno 3105 x
0 x
Pada to aj tak ked som vipol SNMP.Tak teraz som dal 6.0rc12 tak dam vediet ci to stale pada.
0 x
Konecne uspech.Verze 6.0rc12 uz slape zatial bez problemu 2 dni
0 x
Mě se teda neosvědčil. Nový kus z ASPA.cz upgrade ROS a lup už nenajel. Navíc se mu jakso zpřeházely ethernety. Po zapojení kabelu do eth1 se rozsvítil eth6 apod.
Netinstall také nešel.
Reklamac = nový kus.
Opět upgrady ROS a to samé.
Reklamace = vrácení peněz.
Netinstall také nešel.
Reklamac = nový kus.
Opět upgrady ROS a to samé.
Reklamace = vrácení peněz.
0 x
-
gsmsoft píše:tak aj 5.24 firmware 3.04 padol 2x za noc.
v routovacim modu mam cca 8ks 2011LS verze ROSu 5.16 az 5.24 a nezaznamenal jsem zatim zadny problem. CFG ale vzdy obsahuje take bridge - routuje se mezi SFP nebo ether1 a zbytkem ethernetu v bridge.
Reportoval nekdo ten problem Mikrotikum?
0 x
- midnight_man
Preco zacinam mat pocit ze to s MK ide dole vodou???? To uz nevedia vyrobit HW ktory nebude mat 3000 problemov?
0 x
Tak cca 30h to jelo s v6.0rc13 a pak vytuhl.
Pouze routing, vypnutý conn tracking, eth6 až eth10 v Bridge jako switch.
Včera vyšla verze 5.25 a 6.0rc14 a obsahuje pro RB2011L verzi BIOSu 3.09 tak jsem zkusil upgradovat jestli to pomůže.
Nechápu proč to Mikrotik nikde neuvádí, že tento model nefunguje. Mám již 3ks s odstupem času cca 200dní a chová se to stejně. Evidentě se neupravoval ani HW.
Pouze routing, vypnutý conn tracking, eth6 až eth10 v Bridge jako switch.
Včera vyšla verze 5.25 a 6.0rc14 a obsahuje pro RB2011L verzi BIOSu 3.09 tak jsem zkusil upgradovat jestli to pomůže.
Nechápu proč to Mikrotik nikde neuvádí, že tento model nefunguje. Mám již 3ks s odstupem času cca 200dní a chová se to stejně. Evidentě se neupravoval ani HW.
0 x
nestraš. Chci je koupit na routing ale poslední dobou všechny tyhle fast path nový hračky stojeji za houby jak tak čtu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:nestraš. Chci je koupit na routing ale poslední dobou všechny tyhle fast path nový hračky stojeji za houby jak tak čtu.
Tohle jsem Já ještě u MikroTiků nezažil. Nepamatuju desku na kterou by byl takový nespoleh jako na RB2011
0 x
hlavně že to lidi kupujou jak zběsilí. Nikdy sem neviděl tak hojně nasazovat kabelový RBčko jako tohle. Hned jak se to ukázalo tak to začli lidi kupovat jak šílený... takže se na to vysrat a koupit RB450G?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:hlavně že to lidi kupujou jak zběsilí. Nikdy sem neviděl tak hojně nasazovat kabelový RBčko jako tohle. Hned jak se to ukázalo tak to začli lidi kupovat jak šílený... takže se na to vysrat a koupit RB450G?
Pokud stačí 5 portů tak bych řekl dnes že určitě.
0 x