❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi rychlost RBcAP2nD

Návody a problémy s konfigurací.
honzam

Re: Wifi rychlost RBcAP2nD

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Ne, ten se musí taky ručně pokud potřebuješ
0 x

Rosak

Příspěvekod Rosak » 7 years ago

A jak moc se na takovém starém zařízení, jako je RB751 dá jít zpět? Až třeba na nějakou verzi 5.x? Nemusí se dělat nějaké mezikroky?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

nemusíš to zkoušet. Dal sem na hap ac lite 6.29 a je to jak přes kopírák. Jinak v resources je až úplně dole kolonka s jakým firmware to přišlo a níž bych nechodil.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Rosak píše:A jak moc se na takovém starém zařízení, jako je RB751 dá jít zpět? Až třeba na nějakou verzi 5.x? Nemusí se dělat nějaké mezikroky?

A tím chceš získat co? Obejít chybu? To se asi nepovede. Ano rb751 chodila s s verzí 5.x. Takže můžeš zkusit 5.26
0 x

Rosak

Díky, kluci. Ta 5.x byla jen teoretická. Já chtěl hlavně zkusit verzi před wireless-rep, protože na tomto balíčku mi začaly blbnout (a už nikdy nepřestaly) Nokie E52. Včera jsem měl k dispozici jediný haprující zařízko (P8 lite) a tam se při downgrade ROS opravdu nic nezměnilo.
Hapi, existuje někde seznam verzí firmware a ROS jak šly přes sebe, nebo jak jinak to zjistit?
0 x

Rosak

Možná se ptám pořád špatně, zkusím to jinak. Mám různé RB95x a v nich "factory firmware" 3.10, 3.22, 3.30. Jak zjistím, která verze ROS "patří" ke kterému firmware?
0 x

hapi

to neřeeš a pokud si chceš bejt jistej tak po ogradu ros upgradni přes nabídku i bios.
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

když jsem toto téma začal, tak jsem dopadl tak, že na reklamaci se závada neprojevila. dost divné, že servis nechtěl znát moje heslo na wifinu.. asi to resetly nevím, nechal jsem si vrátit peníze. koupim něco od unifi AC lite nebo něco podobného a doufám,že to bude lepší.. jinak si nechám starej zašlej tplink 741Nd

tak nasazeno Unifi AP ac Lite.. a šlape to tedka parádně
0 x

honzam

Vypadá to že problém s fixnutou rychlostí na 54Mbit je opraven :-)
What's new in 6.43rc3
* ) wireless - improved compatibility with BCM chipset devices (this includes phones by Xiaomi, Lenovo, etc);

Můj samsung galaxy Xcover 4 a tablet LENOVO YOGA tímto problémem trpěly. TX rate bylo max 54Mbit. Maximální naměřená rychlost na downloadu nikdy nepřekročila 20Mbit.
Nyní po upgradu se to spojuje na Nkové rychlosti a download překračuje 43Mbit (spojeno na rate 72Mbit)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

No aby som to isiel skusit na rb2011 :D Nechce sa mi verit, ze by to motorkovia s mikrotiku opravili, je to az podozrive.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 7 years ago

Xiaomi redmi 4x mi take jel 20Mb download
Nyni RB433 link na mobil 65/65 namerena nyni 34/36Mb
cAP lite link na 72/72 a namereno 42/48Mb. Drive 20Mb
Zda se , ze i upload je lepsi.
0 x

hapi

potvrzuju
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Taktéž potvrzuji. Zkoušeno na RB433UAH+R52n-M, RB951G a RBwAPG-5HacT2HnD.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

honzam

Kde jsou ti co říkali že to Mikrotik nikdy neopraví? :)
0 x