❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstreme odozva

Návody a problémy s konfigurací.
mashinepistole2

Re: Nstreme odozva

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

hapi píše:
no já nevim co jsi dělal ale u mě vypadá přenosovka u RB433AH takhle

Jo a ještě něco, RB450 dá mezi ethernetama plnou rychlost.

Podla toho tvojho btestu je jasne vidiet ze tie AHcka co mam ja su vadne . Takze nemozem ocakavat ze budu chodit normalne , jedine riesenie vidimm v reklamacii . Napajacie zdroje tam mam tieto http://www.wellnet.sk/19v-16a-60w-power ... board.html , takze napajnim to tiez asi nebude , proste som mal smolu a kupil nejake shity .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

neřekl bych že jsou vadný, jenom neni dobrý je testovat Btestem na to testovaný zařízení. Když dám Btest sám na sebe tak to dopadne jako u tebe ale to jenom dokazuje, že to neumí generovat datový toky tak aby to vypadalo že to je ok. Pokud přez to něco proženeš aby to jenom routovalo nebo bridglo, tak to pude jako mě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mashinepistole2

hapi , ake seriove cislo ma to 433AH ? Ja mam 1A7801E0224B/842 , dufam ze to B na konci neznamena beta :lol:
0 x

hapi

to nevim, je to na půdě.
0 x

mashinepistole2

hapi píše:neřekl bych že jsou vadný, jenom neni dobrý je testovat Btestem na to testovaný zařízení. Když dám Btest sám na sebe tak to dopadne jako u tebe ale to jenom dokazuje, že to neumí generovat datový toky tak aby to vypadalo že to je ok. Pokud přez to něco proženeš aby to jenom routovalo nebo bridglo, tak to pude jako mě.

Vyskusam a dam vediet , ale nieje tam problem len stymto , 2 km spoj v uplne cistom prostredi z zatial nezregulovany ma signaly -71 anteny 24db . Ked naham Rbcko nejakych 10 min vypnute a zapnem ho signal je zrazu -43 , takze to rbcko v poriadku nieje . Karty su na 100% dobre , skusal som nove a sprava sa to rovnako . Menil som aj anteny , kable a pigtaily .
0 x

hapi

to je zajímaví, ale jak může RBčko ovlivnit přijímanej signál? Nemáš to nastavený třeba furt na 17dB? Pak by to teoreticky nestíhala karta na 54Mbit a mohla by snižovat vysílací výkon tim že se přehřejvá. Skuz karty nastavit na všechny rychlosti na 13dB. Jinak ano, serie RB4xx neni moc kvalitní.
Naposledy upravil(a) hapi dne 12 Jan 2009 01:07, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

jinak navrhuju aby jsme navrhnuly svojí platformu do který pude dát mikrotik a sehnat někoho kdo vyrobí třeba 1000 kusů. Například by se mi skoro povětšinou hodilo něco o výkonu alixe, 2 ethernety, NANDem přímo na desce s 4 wifi kartami a až do 8 wifi karet takže verzi s 4 a verzi s 8 kartami na jedný desce tak, aby se mezi sebou moc neovlivňovaly. Některý firmy to dělaji takže by s tim nemusel bejt ani tak velkej problém.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

stacil by Alix se 3 - 4 ma miniPCI a RB me nezajimaji. Bohuzel ma jen 2 a to rozsah pouziti snizuje..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

hapi píše:jo a na AMD Athlon LE-1640 to tý tvý P4 žravý šumce natře takhle

hapi, nemachruj, mám celerona Conroe-L 2Ghz a ten udělá 677mbit oproti tvému AMDčku :)
0 x

hapi

mě tak teklo ještě 20Mbitu netu :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

hapi píše:mě tak teklo ještě 20Mbitu netu 😉

Nojó, toš to musíš napsat :))
0 x

mashinepistole2

hapi píše:to je zajímaví, ale jak může RBčko ovlivnit přijímanej signál? Nemáš to nastavený třeba furt na 17dB? Pak by to teoreticky nestíhala karta na 54Mbit a mohla by snižovat vysílací výkon tim že se přehřejvá. Skuz karty nastavit na všechny rychlosti na 13dB. Jinak ano, serie RB4xx neni moc kvalitní.

Je to vonku na stoziary vo vodotestnej krabici , takze prehrievat sa to vziadnom pripade nemoze . Vonku uz dlksi cas nebolo viac ako -5C. Mam podozrenie ze to sposobuje prave mraz , resp nizka teplota . Ked som ten spoj robil teplota vonku bola okolo +10C myslim ze ako sa zacalo postupne ochladzovat ,tak padal aj signal . Ked tak pozeram na graf signalu na spoji z 433AH, tak sa mi to nezda az take nepravdepodobne . Na tom rbcku su podla mna pouzite suciastky ktore menia svoje parametre pri nizkej teplote , inak povedane na niecom usetrili .

Obrázek
0 x

mashinepistole2

Tak sa dnes zacalo trocha oteplovat a signal sa zacal zlebsovat . Mozem robit graf teploty pre hydrometeorologicky ustav :lol:

Obrázek
0 x

hapi

ale stejně nějak nechápu, co má RBčko společnýho se signálem wifi karty. Ještě bych vyměnil kartu.
0 x

hapi

a to je fakt, co tam máš za anténu?
0 x