❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zamyšlení - Více hopů na 5GHz
- okoun
- antispam: Ano
Re: Zamyšlení - Více hopů na 5GHz
NS dual sice stará škola, ale vše předělávat, koupit hromadu alixů a staré R52 karty+ zas ty blbé prasečí ocásky.....
0 x
-
Leeonek
x86 - 10Ghz - x86 - ubnt + airmax - x86 - NV2 - klient.
Klient jede proti svojemu ap 31Mbit a na poslední x86 29Mbit, tcp, 1 connections. Stejně se to chová na jiném 5Ghz p2p přeskoku (stejné schéma), kde jsem airmax vůbec nezapínal. Ztráta maximálně několik procent. U mě je ale problém s tím, že ikdyž na bránu jednu naplno, ven se dostanu s poloviční rychlostí :)
Klient jede proti svojemu ap 31Mbit a na poslední x86 29Mbit, tcp, 1 connections. Stejně se to chová na jiném 5Ghz p2p přeskoku (stejné schéma), kde jsem airmax vůbec nezapínal. Ztráta maximálně několik procent. U mě je ale problém s tím, že ikdyž na bránu jednu naplno, ven se dostanu s poloviční rychlostí :)
0 x
-
rado3105
Leeonek tento problem je pri 3 a viacerych 5ghz spojoch.....(co nie je tvoj pripad....)
0 x
- hapi
co měříme proti svému speedtestu tak je ještě zajímavější to že download ke klientovy jede na 5Mbit ale upload na 20Mbit.... kde je sakra ten zakopanej pes to nevim. A navíc speedtest z prahy jede rychleji než na náš vlastní v síti.
0 x
-
Kaja
Par otazek k speedtest.net (webove rozhrani zname vsichni, ale metodiku mereni ja neznam).
Pouziva TCP a nebo UDP. Predpokladam, ze je to bezne TCP stahujicimu na portu 80 nejaky file.
A pouziva opravdu jen 1TCP connection a nebo si jich otevre vic?
Snazim se prijit na to proc speedtest.net ukaze vetsi rychlosti nez BTEST v TCP/1connection
K.
Pouziva TCP a nebo UDP. Predpokladam, ze je to bezne TCP stahujicimu na portu 80 nejaky file.
A pouziva opravdu jen 1TCP connection a nebo si jich otevre vic?
Snazim se prijit na to proc speedtest.net ukaze vetsi rychlosti nez BTEST v TCP/1connection
K.
0 x
- hapi
v základnim nastavení speedtesu na serverech je 4 tcp spojení takže dá víc.
0 x
- okoun
prosím, apeluji na všechny, kteří chtějí udělat něco s TCP problémem, aby se zúčastnili diskuse na http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=66380
je třeba MK trochu více bombardovat, jako to bylo například s odpojováním u NV2 a hle jak MK vyřešil.
je třeba MK trochu více bombardovat, jako to bylo například s odpojováním u NV2 a hle jak MK vyřešil.
0 x
-
rado3105
Tiez som to tam hodil, bolo by dobre keby nas bolo vela....Inak by ma zaujimalo keby to niekto testol kto ma 3 a viac linkov na ubnt a medzi nimi ine routre ako mikrotiky, ci to je len problem mikrotikov alebo aj ubnt....
0 x
-
pepulis
Ja nechci nejak prudit, ale ja pres 4 spoje a klidne i vice dam na jedno spojeni max. co da nejhorsi spoj, tj. klidne i 30 Mbit na jedno spojeni (spoje mam v acku).
0 x
- hapi
-
rado3105
pepulis to by som aj ja rad videl, detaily testu a taktiez zapojenie....technologia, turbo, ...vsetko...
0 x
- okoun
pepulis píše:Ja nechci nejak prudit, ale ja pres 4 spoje a klidne i vice dam na jedno spojeni max. co da nejhorsi spoj, tj. klidne i 30 Mbit na jedno spojeni (spoje mam v acku).
hmm spoje máš v áčku, no to já měl dříve také a také jsem dal tolik, nám jde o "lepší spoje" v NV2 s MIMO 2x2
0 x
-
pepulis
okoun píše:pepulis píše:Ja nechci nejak prudit, ale ja pres 4 spoje a klidne i vice dam na jedno spojeni max. co da nejhorsi spoj, tj. klidne i 30 Mbit na jedno spojeni (spoje mam v acku).
hmm spoje máš v áčku, no to já měl dříve také a také jsem dal tolik, nám jde o "lepší spoje" v NV2 s MIMO 2x2
Dobre, to jsem nevedel, ze se bavite o spojich mimo 2x2, ja je zatim nevyuzivam, protoze do kazde lokality jdu 2 spoji (i kvuli zaokruhovani) a mam to nastavene tak, aby cast dane lokality jela pres jeden spoj a cast pres druhy, proto zatim nepotrebuju spoji protlacit vice jak 30-40 Mbit.
Co se tyka technologie - vsude MK (verze 5.14 nebo 5.21, tam kde jsem uz upgradoval), zapnuty nstreme exact size 4000.
0 x
-
rado3105
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=66290
takze to nakoniec vyzera na problem o ktorom sa vie....
takze to nakoniec vyzera na problem o ktorom sa vie....
0 x
- hapi
jojo tohle je pěkný ale proč tedy down u klienta jede 5Mbit a up 20Mbit? proč tedy jenom jednim směrem? to už moc nehraje.
0 x