❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstreme odozva

Návody a problémy s konfigurací.
Maxik
Kontaktovat uživatele:

Re: Nstreme odozva

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Procpak H1000 jen na 2,4 ? na 2,4 ma utlum asi 0.22 Db/m, na 5G asi 0.5 coz je stale slusna hodnota a kabel co stoji 3x tolik nez h1000 bude mit mozna 0.4 :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Maxik píše:Procpak H1000 jen na 2,4 ? na 2,4 ma utlum asi 0.22 Db/m, na 5G asi 0.5 coz je stale slusna hodnota a kabel co stoji 3x tolik nez h1000 bude mit mozna 0.4 :)

H1000 má specifikaci do 3Ghz, už jen kůli tomu ho nebudu dávat na 5Ghz spoj ;)
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

BIGG píše:
Leeonek píše:
BIGG píše:jistě, alobal nebo něco podobného, popřípadě používat kovové nebo podobné rozvaděcí krabice

Dost by mě zajímalo jak bys technicky provedl odstínění alobalem u karet které jsou za sebou na RB600 :)) kdyžtak pošli fotky
BIGG píše:Myslím si, pokud to nemáš na stejné frekvenci tak je to jedno.

Myslíš si špatně, máš pocit že bych dal vysílací a příjímací kartu na dual nstreme na stejný kanál? takové pako zase nejsu, a vidíš, ovlivňovalo se to i na uplně rozdílných kanálech.
BIGG píše:kvalitní pigtail nejlépe H1000 a jemu podobné koaxiály

H1000 tak maximálně na 2,4Ghz

uff, napsal jsem kdysi... to jsem ještě statečně bojoval s D-linkama.
S tím kablem jsi mě dostal.... napsal jsem to z hlavy, používám přesně xL:8D-FB, kábl je tlustý jako malíček, koupil jsem celé klubo ale už nevím kde, vnitřní vodič to má poctivou měď o průměru 3mm a po venku je to 10mm, dělá se s tím dost špatně.

Tieto hrube kable maju jeden problem a to to ze sa izolacia, okolo stredneho vodicu , po nejakom case stiahne a tienenie sa moze dotknut , toho stredoveho drotu . Nedavno som vymienal po 3 rokoch, takyto kabel kvoli tomu. Zmrsti sa to asi od tepla .
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Ze ma specif. do 3ghz snad znamena ze na 3 uz nefunguje? Mozna by ses divil jak dobre funguje a ze ti na i4 apod cpou 2x tak drahy kabel se "specifikaci do 6ghz" ktery je ve vysledku mozna i horsi nez H1000 to je tvoje vec :) Apropo dneska jeste nekdo pouziva 11mm kabely, kdyz jsou luxusni boxy primo na stozar ?
0 x

Leeonek

Maxik píše:Ze ma specif. do 3ghz snad znamena ze na 3 uz nefunguje?

Funguje ale kdyby měl zaručené parametry na 5Ghz, prodával by se jako 5Ghz ;)

Maxik píše:ktery je ve vysledku mozna i horsi nez H1000 to je tvoje vec :)

Věc názoru, nepřemlouvám nikoho že musí investovat do kabelu s certifikací 5Ghz

Maxik píše:Apropo dneska jeste nekdo pouziva 11mm kabely, kdyz jsou luxusni boxy primo na stozar ?

no a z boxu to dostaneš k anténě bezdrátem? :)
http://www.wifiprofi.cz/p29-kabel-nm-nm ... -cupet-1m/
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Z bozu mi couha Nko a mezi nim a antenou pouziju jedine H155.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

používej si klidně 3GHz kabely na 5GHz, je to tvoje věc. Jenom by se nemělo zapomenout na jiný věci než útlum. Co třeba impedance při jiný frekvenci než na kterou je vyrobenej? Bohužel češi jsou češi a prostě si někteří různý věci zdůvodňují tím, že to musí kousnout a basta. Pak se člověk může dočkat takových krásných věcí jako wifina nainstalovaná za parabolu satelitu a podobný zvěrstva. Jo a ještě se mi líbí věta "když to tamhle funguje, proč to nejede tady".
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Nerikam ze kabel s certifikaci na 6G nemuze byt lepsi, rikam jen ze zpravidla tam neni absolutne zadny rozdil a H1000 mnohym zbylo dost a dost.
0 x

Leeonek

Že tam není absolutně žádný rozdíl myslíš to že je stejný signál? :D
0 x

mashinepistole2

Pani , ked date BT na ethernet port vramci jedneho 433AH , ake cisla to hadze ? Ja mam doma teraz nejake a na troch strasne kolise rychlost , ide 30 potom padne na 20 a na 2 mega . Takto si to lieta dookola . Ako to moze dobre fungovat ked to nevie vygenerovat stabilny trafic . Podla mna je tam nejaka chyba . Pritom na druhych sa rychlost drzi na 57mega ale aj tam to zavse padne dole .
0 x

mashinepistole2

Len pre porovnanie , takto to vyzera u jednotlivych RBciek . Myslim ze je tam jasne vydiet ze tie 433AH RBcka predavaju v podstate polofunkcne . Tie prepady vykonu su tam katastrofalne . A to este nehovorim o tom ze akakolvek bezdratova karta v takomto rbcku ma len polovicnu citlivost a vysielaci vykon . Podla mojich skusenosti v podstate nepouzitelny HW . Uz nech sa nikto nehneva , ale ked na spoji z vybornym signalom v 5Ghz, klesne rychlost na 5 mega , to uz taky spoj mozem urobit rovno na 2,4Ghz .

RB 411
Obrázek

RB433
Obrázek

PC P4 3Ghz
Obrázek

A slavne RB433AH
Obrázek
0 x

Leeonek

mashinepistole2 píše: Uz nech sa nikto nehneva , ale ked na spoji z vybornym signalom v 5Ghz, klesne rychlost na 5 mega

Zdaleka nejen signálem se řídí kvalita spoje, kvalitní komponenty jsou základ. jinak zkus hledat rušení i v rámci karet na jednom RB

Teď jsem testoval jedno RB433AH a dá to 50-54mbit stabilně
0 x

mashinepistole2

Ja neviem , ale tieto co mam doma nemaju problem z rusenim . Proste chodia ako sa im chce .
0 x

hapi

mashinepistole2 píše:Len pre porovnanie , takto to vyzera u jednotlivych RBciek . Myslim ze je tam jasne vydiet ze tie 433AH RBcka predavaju v podstate polofunkcne . Tie prepady vykonu su tam katastrofalne . A to este nehovorim o tom ze akakolvek bezdratova karta v takomto rbcku ma len polovicnu citlivost a vysielaci vykon . Podla mojich skusenosti v podstate nepouzitelny HW . Uz nech sa nikto nehneva , ale ked na spoji z vybornym signalom v 5Ghz, klesne rychlost na 5 mega , to uz taky spoj mozem urobit rovno na 2,4Ghz .

no já nevim co jsi dělal ale u mě vypadá přenosovka u RB433AH takhle

rb433ah.jpg
(15.13 KiB) Staženo 300 x

jo a na AMD Athlon LE-1640 to tý tvý P4 žravý šumce natře takhle

LE-1640.jpg
(16.39 KiB) Staženo 302 x

a vůbec, proč to měřit Btestem? To je to nejhorší co může bejt.

Jo a ještě něco, RB450 dá mezi ethernetama plnou rychlost.
Naposledy upravil(a) hapi dne 12 Jan 2009 00:13, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

při zadávání příspěvku je pod tim záložka příloha ta tam to vložíš, dáš přiložit soubor a pak se ti ukáže umístit do příspěvku
0 x