❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti
Zalezi na ruseni, antenach a na tdma casu kdyz das 3 pro vyssi prenosovku spoj tech 3-6 mit bude aspon v rezimu A+nv2 venku ne v laboratornich podminkach. Me osobne nejakych 10-15 msec od brany nejak netlaci, ale vic jak 2-3 skoky nv2 bych nedal.
0 x
Ja jsem bohuzel u NV2 2x2 ptp spoju zaznamenal problem s restartovanim RB411AH. I po vymene RB za jine 411AH se restarti. Obe dve strany. Po restartu jede procak jen na 100 MHz. Je tam karta R52Hn.
Predevcirem jsem jednu stranu vymenil za RB711GA-5HnD a to zatim drzi.
Predevcirem jsem jednu stranu vymenil za RB711GA-5HnD a to zatim drzi.
0 x
2: Pintero , určitě tam máš 5.7 verzi a vidím, že ti vypadádá bios desky. Stáhni si soubor z routerboard.com s biosem pro 411AH dej do files , dej upgrade za 3 sec. rebootni a hlavně nastav správnou frekvenci.
Mě todle dělaly 2 nový 711GA a todle pomohlo.
0 x
Polk píše:2: Pintero , určitě tam máš 5.7 verzi a vidím, že ti vypadádá bios desky. Stáhni si soubor z routerboard.com s biosem pro 411AH dej do files , dej upgrade za 3 sec. rebootni a hlavně nastav správnou frekvenci.
Novy BIOS (firmware) je soucasti kazdeho ROS a dela se to takto: system/routerboard/upgrade
0 x
uz sem zazil, ze skrz system/routerboard/upgrade se neprovedlo ani prt, proc nevim. muselo se rucne skrz terminal.po resetu ok
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Maxik píše:Zalezi na ruseni, antenach a na tdma casu kdyz das 3 pro vyssi prenosovku spoj tech 3-6 mit bude aspon v rezimu A+nv2 venku ne v laboratornich podminkach. Me osobne nejakych 10-15 msec od brany nejak netlaci, ale vic jak 2-3 skoky nv2 bych nedal.
no tdma tam BYLO 1ms, jako když vezmu v úvahu, že přenosovka na klasickém nku je o cca 10Mb níže tak se na páteřích už fakt nv2 nedotknu, ta latence je prostě nesrovnatelná, on kdyby to byl jeden spoj, tak to vem čert, ale když máte hlavní spoj na nv2 a za ním dalších 5 hopů na 802.11a tak se to krásně hezky všechno nasčítá
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Polk píše:2: Pintero , určitě tam máš 5.7 verzi a vidím, že ti vypadádá bios desky. Stáhni si soubor z routerboard.com s biosem pro 411AH dej do files , dej upgrade za 3 sec. rebootni a hlavně nastav správnou frekvenci.
Cus, nejsem zacatecnik. Samozrejme tohle vsechno probehlo. Screeny jsem zde dal pro to, aby bylo videt, co to dela a pripadne se nekdo ozval, ze mu to dela take. Pravdepodobne se to stava jen u urcite konfigurace a mozna i provozu.
0 x
Zkusil bych ten bios, kernel panic mi pár routerů taky vypisovalo a po nahrání nového biosu vše ok. Jinak se tvářil jako nefunkční stačilo restart a zas den jel, ale bylo to vopruz. 

0 x
-
- routerboardista
- antispam: Ano
Jen tak mimo, v dnešním sestavení 5.9 je i novej fw 2.38 a nevím co je v něm za změny.
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. 
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp
Zdravím, měl bych jeden dotaz, na NV2 mám na všech spojích problém s dost vysokou latencí, všechno jsou to spoje na max. 300m, sice v městě, ale na nejčístších kanálech a podtlumený. Signály obousměrně kolem 60ti, slinkování na 130mb a ccq na 100%
Z toho co jsem tu za posledních pár dní prolezl moc moudrej nejsem nebo při vyzkoušení to moc nepomohlo, to samí wiki mikrotiku.
Nenakopl by mě někdo prosím nějakou další možností nebo nápadem?
díky
Z toho co jsem tu za posledních pár dní prolezl moc moudrej nejsem nebo při vyzkoušení to moc nepomohlo, to samí wiki mikrotiku.
Nenakopl by mě někdo prosím nějakou další možností nebo nápadem?
díky
0 x
o jak velke latenci se bavis? pokud je to do 10ms tak je to normalni u Nv2.. kdyz spoj zatizis, mela by se stabilizovat
0 x
Kdyby to bylo 10ms tak sem šťastnej, ale těch 10ms je minimum.. lítá to až na 100 a více ms. A to mě dost vytáčí
0 x
bez zateze u nv2 neni problem 10 i 20ms... jakmile to zatizis, spadne latence na 2-5ms podle nastaveni TDMA period
0 x