http://linhost.info/2010/02/iperf-on-windows/
PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak nastavit RB pro vyšší rychlost internetu
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
hrabe píše:Zkouším Bandwidth Test na mikrotiku a nechce se rozběhnout. Co je tam nutné nastavit?
Předpokládám, že měříš TCP a UDP ti měří v pořádku. V tom případě zkus zmenšit TCP Connection Count v nastavení Bandwidth Testu na 10.
0 x
Jakmile jsem spustil Bandwidth Test tak mi přestali fungovat někteří klienti. Rychlost se pohybuje mezi 4-5 Mbps. Na kolik mám nastavit Local UDP a Remote UDP?
0 x
hrabe píše:Jakmile jsem spustil Bandwidth Test tak mi přestali fungovat někteří klienti. Rychlost se pohybuje mezi 4-5 Mbps. Na kolik mám nastavit Local UDP a Remote UDP?
Ak mas vysielac znova v mode 802.11B, tak rychlost 4-5Mbps je maximalka a ok, kedze je to maxmalka toho AP, tak sa necuduj, ze ti "odpadli" popri tom klienti.
Ak to mas v 802.11G, tak ta rychlost 4-5Mbps znaci ze nemas vybrany ten "spravny" kanal. A silno odporucam dat rychlosti na automatiku, len voveeelmi malo pripadov mi pomohlo dat fixnut rychlost na AP.
Daj si sken obsadenosti pasma a potom odskusaj rozne kanaly (frekvencie) tak, ze po nastaveni na tu ktoru frekvenciu tam spustis ten bandwisth test, a uvidis kde ti to bezi najrychlejsie.
0 x
Tak jsem zkoušel měření a na G mi to jede kolem 10 Mbps. Někde jsem slyšel že G je pouze na vnitřní připojení, že pro venkovní spoje se doporučuje pouze B. Byl bych nerad kdyby po přepnutí do G to mělo výpadky a provoz byl nestabilní. Jaký máte s tím zkušenosti?
0 x
Gecko lze v pohode pouzit, pokud nemas moc zarusene prostredi. Pokud ano, tak ani Becko nepomuze. Je treba proskenovat kanaly, (Scan) pripadne zistit vyuziti kanalů (Freq. Usage) a vybrat ten nejvolnejsi. Nicmene tyto hodnoty se mohou v case dost menit, napr.: dopoledne je to treba v pohode, ale odpoledne prijdou lide z prace a zacnou vytezovat domaci WIFI na ruznych kanalech a vsechno muze byt zase jinak. Pokud v lokalite jsou vsichni zakaznici tvoji, nastav jim domaci wifi na vsem na stejny kanal (treba 13). Pokud tam jsou i jini poskytovatele, tak nad tim clovek nema kontrolu a pri jejich vyssi koncentraci je to neresitelne. Jedine uz zminovany prechod na Acko (5GHz).
Pokud je to dedina a vysilac neni moc vysoko nad klienty nacpal bych tam na zkousku 5GHz vsesmer,do RB kartu R52n-M a ke klientum SXTcko, nebo Loco M5. Pokud by to pozdeji vyzadovalo rozdelit na sektory, tak by se jen poresila strana vysilace, klienti zustanou. Resim ted v par vesnicich podobnou vec, ale mam trochu jine podminky.
Pokud je to dedina a vysilac neni moc vysoko nad klienty nacpal bych tam na zkousku 5GHz vsesmer,do RB kartu R52n-M a ke klientum SXTcko, nebo Loco M5. Pokud by to pozdeji vyzadovalo rozdelit na sektory, tak by se jen poresila strana vysilace, klienti zustanou. Resim ted v par vesnicich podobnou vec, ale mam trochu jine podminky.
0 x
Probuh hlavne nemixovat vysilac mk a klienti ubnt ... kdyz uz tak jet jednu lajnu od jednoho vyrobce ... jasnej duvod jen airmax vs nv2 ktery nejsou kompaktibilni ... a navrch klasickej nstreme je pekna svina ... ten dokaze procistit kanal kdyz s enanej nekdo najebne
nevim proc ale na kanalech kde mam pustenej na apeckach nstreme se konkurenci nejak nelibi
skacou vsade kolem ale kde jsem ja s nstreme tam mizej ... takze rad aje jasna ... udelat si jasno v koncepci site a co vlastne pojedu , nejakej mix je kockopes a nevyuzije potencial kterej pri pouziti jedne technologie jak ny vysilaci tak u klienta se da vyuzit ...

0 x
Ano, nikdy nemixovat
Vymena u kliosu pro sjednoceni na jednu technologii je pak ranec penez a kde nic tu nic, klient jede furt dal, stejne plati. A stary zarizeni prodas stezi za 1/3 porizovacky...
PW

PW
0 x
hrabe píše:Tak jsem zkoušel měření a na G mi to jede kolem 10 Mbps. Někde jsem slyšel že G je pouze na vnitřní připojení, že pro venkovní spoje se doporučuje pouze B. Byl bych nerad kdyby po přepnutí do G to mělo výpadky a provoz byl nestabilní. Jaký máte s tím zkušenosti?
To G-cko potrebuje sakra nezarusene prostredie. Mam ho zapnute len tam, kde som sam, maximalne 1-2 dalsie cudzie siete s vyznamnejsie silnym signalom (kvoli odstupom kanalov). Inac G-moze ist istu cast dna ok, no potom sa to poserka a dovi dopo, sup spet na B. Treba si pozriet na nete (gogle

0 x
pcwifi píše:Ano, nikdy nemixovatVymena u kliosu pro sjednoceni na jednu technologii je pak ranec penez a kde nic tu nic, klient jede furt dal, stejne plati. A stary zarizeni prodas stezi za 1/3 porizovacky...
PW
5 z 5 poskytovatelu doporucuje nemixovat, klienti vsici stejna technologie, nicmeme ta nenakladna karta v RB vysilaci lze kdykoliv vymenit za jine reseni.
BTW: 4 z 5 opilcu doporucuji rum.
0 x
Rak rbcka maj velkou silu v tom ze jsou jak lego , daj se menit casti podle potreby proto je mam rad
, dlasi super vec ze postupne prechazime vsade na nv2 ... jen se prehraje soft na aktualni verzi prenastavi a pro klienta to znamena max dvouminutovej vypadek pro rebootu , netraba menit hw ... jde tohel u ubnt? prejit na airmax aniz by ste menily hw? ( to neni rejpani vazne netusim , uz sem je zavrhnul hned v zacatku )

0 x
-
ppp76 píše: jde tohel u ubnt? prejit na airmax aniz by ste menily hw? ( to neni rejpani vazne netusim , uz sem je zavrhnul hned v zacatku )
jasne, ze ide. u novych zariadeniach to nie je problem. u starych prehlas na posledny fw (aktualne 4.0.1) a ides v airmaxu. Pre klienta to znamena 30 sek vypadok.
0 x
diky, sem to popletl s nkem kde je potreba vymena karty ale u ubnt vymena celyho zarizeni , nesmim prispivat do fora ve vecernich hodinach 

0 x
andreas4all píše:ppp76 píše: jde tohel u ubnt? prejit na airmax aniz by ste menily hw? ( to neni rejpani vazne netusim , uz sem je zavrhnul hned v zacatku )
jasne, ze ide. u novych zariadeniach to nie je problem. u starych prehlas na posledny fw (aktualne 4.0.1) a ides v airmaxu. Pre klienta to znamena 30 sek vypadok.
tohle je pekna blbost co pises. airmax je ficura v M5kove rade, do starych NS2, NS2Loco, NS5, NS5loco a dalsich ten fw sice dostanes, ale airmax nejede...
0 x