❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s 2 konektivitama

Návody a problémy s konfigurací.
Fíkus
Kontaktovat uživatele:

Odpověï

Příspěvekod Fíkus » 18 years ago

Ahoj,
zní to pěkně. Dal by jsi demo přístup a nebo uvedl konkrétní případ nastavení?
Díky
0 x

brouk666

Příspěvekod brouk666 » 18 years ago

Ahoj,
zní to pěkně. Dal by jsi demo přístup a nebo uvedl konkrétní případ nastavení?
Díky

:) ja tyhle potreby nemam, takze na to nemam demo ale pokud to potrebujes tak rad poradim i na konkretnim pripade, staci se ozvat, kontakt tu nekde najdes :). Jeste mne napadlo ze pokud kombinujes jednu linku normalni kde mas routovane verejne IP a treba nejake ADSL kde je routovane nemas, tak das jako defaultni branu na tu ADSL linku a pak budes smerovat ven tou druhou branou jen ty pakety co maji zdrojovou IP z jejiho routovaneho rozsahu, pak by to take nemel byt problem pekne rozlisit.
0 x

jirka_ade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jirka_ade » 18 years ago

Ahoj, něco jsem se tu dočetl, ale moudrý moc nejsem.Můj dotaz zní : Mohu zapojit do MT Konektivitu 1 ( 15/15 ) a Konektivitu 2 ( 12/1 ) současně ? Můj úmysl je přidat zákazníkům maximum pro UP a taky záloha pro případ výpadku Konektivity 1.Jasné mi je jen to, že veřejné adresy budou dostupné jen pro dané konektivity zvl᚝, ale co ty vnitřní ? Mohu to takhle sloučit, aby se mi rychlost sčítala dohromady ?
0 x

hudy

Příspěvekod hudy » 18 years ago

zdravim,chtel jsem take resit vypadek pomoci adsl linky. kdyz jsem na danem routru ke kteremu je pripojen adsl a markuju si jednotlive IP tak mi to jede presne jak ma ... ale muj problem je v tom ze mam tento MT (s adsl) az za dalsim, kde mam sveho ISP (centralni routr).. jakmile chci zacit markovat ip za timto MT(s ISP) a preposlat to na dalsi MT(s adsl) tak mi to markovani nejde ... vsechno je to routovany s koncovymi naty uzivatelu ... adsl je na jine adresaci ... klasika 10.0.0.0/24 ... mohl byste mi nekdo pomoci ?? dekuji
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

hudy píše:zdravim,chtel jsem take resit vypadek pomoci adsl linky. kdyz jsem na danem routru ke kteremu je pripojen adsl a markuju si jednotlive IP tak mi to jede presne jak ma ... ale muj problem je v tom ze mam tento MT (s adsl) az za dalsim, kde mam sveho ISP (centralni routr).. jakmile chci zacit markovat ip za timto MT(s ISP) a preposlat to na dalsi MT(s adsl) tak mi to markovani nejde ... vsechno je to routovany s koncovymi naty uzivatelu ... adsl je na jine adresaci ... klasika 10.0.0.0/24 ... mohl byste mi nekdo pomoci ?? dekuji

To musí chodit, máš to blbě nastavené. Na routeru kde je přístup přes adsl máš nastaveno že ip adresy chodící z toho druhého mk (které nejdou do vnitřní sítě) má posílat na bránu toho adsl?
0 x

hudy

ma routru kde mam to adsl .. cili ya hlavnim routrem, kterz to vsechno hazi na ISP mi to markovani funguje ... ale IP za timhle hlavnim, ikdyz to na tom s adsl mam omarkovany to neprojde ...
nejlepsi bude asi opbrazek ... da se sem nejak uploadnout nebo to musi nekde viset ?? treba na ftp ??[/img]
0 x

hudy

jde mi o to ze v ramci MT2 mi mmarkovani chodi jak ma .. kdyz chci tak mi to jede pres ISP kdyz chci tak pres adsl, ale jakmile zkousim adresu treba za MT4 preposlat na adsl tak mi to nejede .. jak mam tohle protlacit zkrs vsechnz tz routrz az na MT2 a tam pres adsl ???

MT3 je hlavni routr s konektem k ISP ...

Obrázek
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 18 years ago

0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 18 years ago

Pokud markujes jen na MT3 a tam rikas toto routuj sem toto routuj tam, tak to musi chodit. Nevim co presne myslis temi naty? Predpokladam, ze nat, resp. maskaradu mas asi na na tom ifacu smerem k isp, ale to nehraje roli. Predpokladam, ze markujes na prerotingu a ne na postroutingu. Kdyztak sem zkus pastnout tu cast mangle a route ktere se to tyka. Nebo cele pokud nejsou velke. Pripadne soukr, nebo demo no.
0 x

honzeen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzeen » 18 years ago

Jan Holub píše:Pokud markujes jen na MT3 a tam rikas toto routuj sem toto routuj tam, tak to musi chodit. Nevim co presne myslis temi naty? Predpokladam, ze nat, resp. maskaradu mas asi na na tom ifacu smerem k isp, ale to nehraje roli. Predpokladam, ze markujes na prerotingu a ne na postroutingu. Kdyztak sem zkus pastnout tu cast mangle a route ktere se to tyka. Nebo cele pokud nejsou velke. Pripadne soukr, nebo demo no.

myslím že je chyba ve směrování .... na každém routeru po cestě z MT4 do MT2 musí dát do směrovací tabulky to pravidlo že z těchto IP to jde na MT2 ... nebo ne?
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

Koketuju s myšlenkou, zkusit pouštět pomocí mark routing veškeré p2p provozy, sharezy apod. sračky přes ADSL 16M. Myslím že pomocí address listu s IP adresama těch sharezů apod. společně s routing markem by asi šlo, ale jak zajistit aby ty klioši ačkoliv by jeli přes ADSL vystupovali do internetu pod jejich obvyklou veřejnou adresou? Šlo by to nějak pořešit?
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 16 years ago

soucez píše:ale jak zajistit aby ty klioši ačkoliv by jeli přes ADSL vystupovali do internetu pod jejich obvyklou veřejnou adresou? Šlo by to nějak pořešit?

to myslim nepujde
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Krabík píše:
soucez píše:ale jak zajistit aby ty klioši ačkoliv by jeli přes ADSL vystupovali do internetu pod jejich obvyklou veřejnou adresou? Šlo by to nějak pořešit?

to myslim nepujde

hm tak už jsem na to došel že to nelze pořešit s tou veřejnou IP. Nevadí. Nicméně nezkoušel někdo něco takového? Odklonit provoz p2p a podobných na nějakou takovou linku ADSL.
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 16 years ago

ja bych oznackoval pomoci mark connection kazdou new connection, kterou chces strcit jinam nez do default route, pak to znackujes routing markem ( je to tak trochu slozitejsi, ale muzes si tak ruzne povolovat a zakazovat pravidle, ktery ti ten new conn oznackuji) a v ip routes das dalsi branu, ktera plati pro routing mark. A v natu src-nat, kterej to prelozi na nejakou IP, co patri k ty novy brane :-). U ADSL nevim, nepouzivam.
Mozna to z toho meho popisu pochopis .-)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Krabík píše:ja bych oznackoval pomoci mark connection kazdou new connection, kterou chces strcit jinam nez do default route, pak to znackujes routing markem ( je to tak trochu slozitejsi, ale muzes si tak ruzne povolovat a zakazovat pravidle, ktery ti ten new conn oznackuji) a v ip routes das dalsi branu, ktera plati pro routing mark. A v natu src-nat, kterej to prelozi na nejakou IP, co patri k ty novy brane :-). U ADSL nevim, nepouzivam.
Mozna to z toho meho popisu pochopis .-)

Ale jo, to markování a pouštění přes jinou GW je mi jasné, ale spíš mě zajímá jestli to někdo takhle řešil.... Ono neomezovat různé share a p2pm to by zachvilku nestačilo ani 100M konektivity
0 x