❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
bgp
bgp
ahoj, resim tu nasledujici problem. Mam dva nezavisle konekty spojene bgp. Na sekundaru mam klasicky prepend aby se to na nej preplo kdyz vypadne primar. To vse funguje jak ma, ale problem je v tom, ze kdyz vypne primar a naskoci sekundar a pak se to prepne zpet, vytizi se cely router na 100% v mem pripade 8 jadroveho stroje jde jedno jadro na 100% protoze to asi znovu prepocitava routy a na router se tak pulhodiny nejde dostat z winboxu. Dela mi to na vsech 5x verzich, nizsi jsem nezkousel. Nevite kde muze byt problem? Verzi tam mam posledni 5,14. Diky za jakykoliv napad.
0 x
Me to na 5.12 chodi vse. Situace uplne stejna, ale bez toho problemu vytizeni..Mas nejake filtry?neni problem tam?
0 x
od obou isp mam plne routovaci tabulky. Filtry samozrejme mam ale normalni tzn. odeme ven pouze dany verejny rozsah jinak nic a ke me vse plus prepend na backupu.
0 x
Že něco přepočítává BGP půl hoďky je nesmysl i s plnou tabulkou. Něco v tom vyhnije a pak se to probere. Nezrestuje se náhodou po té půl hoďce celej ROS a "neopraví" se to tím?
Propaguješ něco z BGP do OSPF nebo zpět? Zažil jsem mrtvolné stavy v případě, kdy BGP propagovalo do OSPF, ale situace byla taková, že routery byly dva, každý obsluhoval jeden uplink přes eBGP, spolu se bavily přes iBGP a pomocí prependů také byl jeden jen záloha. Pokud se to blbě nastavilo, tak při přepnutí tam a zpět zblblo předávání rout mezi bgp a ospf a pak to šlo na držku (default routy si pěkně namířily proti sobě ty dva iBGP, stejně do protivky OSPF a už to lítalo v kruhu a na uplinky se totálně kašlalo a CPU na 101%
).
Propaguješ něco z BGP do OSPF nebo zpět? Zažil jsem mrtvolné stavy v případě, kdy BGP propagovalo do OSPF, ale situace byla taková, že routery byly dva, každý obsluhoval jeden uplink přes eBGP, spolu se bavily přes iBGP a pomocí prependů také byl jeden jen záloha. Pokud se to blbě nastavilo, tak při přepnutí tam a zpět zblblo předávání rout mezi bgp a ospf a pak to šlo na držku (default routy si pěkně namířily proti sobě ty dva iBGP, stejně do protivky OSPF a už to lítalo v kruhu a na uplinky se totálně kašlalo a CPU na 101%

0 x
ne vubec se to nezresetovalo. proste cca za 30 minut se to probralo samo. s jinou dynamikou v siti se to netriska (nebo aspon si to myslim a nevsim jsem si toho)
0 x
2gb mam. co jsem vypozoroval za posledni chvili, tak to vypada ze se to opravdu v ramci routeru cykluje a cpe do ospf na lokalu. Jen tedy nevim co s tim.
0 x