Dobrý večer,
zkoušel již někdo oživovat mikrotik přes jiný SW(netinstall) než, který dodává výrobce pro Windows?
Už jednou jsem musel kvůli oživení MK shánět stroj, kde běželi WIN.
Děkuji
MD
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Oživení Mikrotika přes Linux/MAC OS x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
nene, neni nutno vyrabet takovyhle besy.. staci nainstalovat wine + xquartz a lze pak spoustet winbox.exe a netinstall.exe jako nic! existuje to pro lin i mac, jen nepouzivat bottler!, dovoli totiz jen jednu spustenou instanci a je pomalejsi..
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Pro spouštění samotného Winbox.exe je Wine + XQuartz dostatečný, a používám to taky tak. Sice nepodporuje drag-and-drop, ale za to se dá spouštět přes Spotlight. Jenže na rozsáhlejší práci s Mikrotik utilitami, Wine není z praktického hlediska dobrý. Proto je dobré mít XP image ve Virtualboxu. Winebottler se mi neosvědčil ze stejných důvodů, a navíc není 100% spolehlivý pro aplikace vyžadující trošku složitější instalace.
0 x
+1Zdeněk Švarc píše:Pro spouštění samotného Winbox.exe je Wine + XQuartz dostatečný, a používám to taky tak. Sice nepodporuje drag-and-drop, ale za to se dá spouštět přes Spotlight. Jenže na rozsáhlejší práci s Mikrotik utilitami, Wine není z praktického hlediska dobrý. Proto je dobré mít XP image ve Virtualboxu. Winebottler se mi neosvědčil ze stejných důvodů, a navíc není 100% spolehlivý pro aplikace vyžadující trošku složitější instalace.
0 x