❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Oživení Mikrotika přes Linux/MAC OS x

Návody a problémy s konfigurací.
zip

Oživení Mikrotika přes Linux/MAC OS x

Příspěvekod zip » 13 years ago

Dobrý večer,
zkoušel již někdo oživovat mikrotik přes jiný SW(netinstall) než, který dodává výrobce pro Windows?
Už jednou jsem musel kvůli oživení MK shánět stroj, kde běželi WIN.

Děkuji
MD
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Virtualbox+XP
0 x

Rychloun

Příspěvekod Rychloun » 13 years ago

nene, neni nutno vyrabet takovyhle besy.. staci nainstalovat wine + xquartz a lze pak spoustet winbox.exe a netinstall.exe jako nic! existuje to pro lin i mac, jen nepouzivat bottler!, dovoli totiz jen jednu spustenou instanci a je pomalejsi..
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Pro spouštění samotného Winbox.exe je Wine + XQuartz dostatečný, a používám to taky tak. Sice nepodporuje drag-and-drop, ale za to se dá spouštět přes Spotlight. Jenže na rozsáhlejší práci s Mikrotik utilitami, Wine není z praktického hlediska dobrý. Proto je dobré mít XP image ve Virtualboxu. Winebottler se mi neosvědčil ze stejných důvodů, a navíc není 100% spolehlivý pro aplikace vyžadující trošku složitější instalace.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 13 years ago

Zdeněk Švarc píše:Pro spouštění samotného Winbox.exe je Wine + XQuartz dostatečný, a používám to taky tak. Sice nepodporuje drag-and-drop, ale za to se dá spouštět přes Spotlight. Jenže na rozsáhlejší práci s Mikrotik utilitami, Wine není z praktického hlediska dobrý. Proto je dobré mít XP image ve Virtualboxu. Winebottler se mi neosvědčil ze stejných důvodů, a navíc není 100% spolehlivý pro aplikace vyžadující trošku složitější instalace.
+1
0 x