❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Velký problém se zatuhajícím PC popř. jeho restartem.

Návody a problémy s konfigurací.
pepulis

Velký problém se zatuhajícím PC popř. jeho restartem.

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

Od jisté doby zacal muj hlavni router blbnout a nevim co s tim. Bud se sekne a nebo restartuje. Kdyz se sekne pomuze jen trvy reboot. Rekl jsem si ze by to mohlo byt pcceckem a tak jsem jej vymenil za uplne jiny s novyma komponentama, jenomze tam se situace opakovala. Poprehazoval jsem karty, vymenil karty, zkontroloval je aby ani jedna nebyla na stejnem irq. V bisou povypinal USB apod. vecicky. Uvidim zda to vydrzi. PC je napajeny pres UPS - Trust. Tu jedinou s napajecim kabelem pro pc jsem zatim nevymenil. Na puvodnim PC jsem provedl test ramky apod. a nic. Vsechno je ok. Takze problem v pc nevidim. To co pomohlo oddalit restarty nebo zaseknuti bylo vymeneni CF karty, kde byla licence 2.9.28 za jinou kartu s 2.9.27. Dva dny to jelo bez problemu, ale pak se to zopakovalo. Mam tedy nasledujici otazky.

Muzou to zpusobovat, nebo mohli to zpusobovat karty, diky tomu ze meli stejne irq?

Muze to delat UPSka? Setkal jste se s tim nekdo?

Muze to delat verze MK?

Popr. Co jineho by mohlo stat za timto problemem?

Chtel bych Vas poprosit i o to, zda-li by mi nekdo z vas neposkytl balicky verze 2.9.18 a 2.9.20 pro pc platformu. Videl jsem tady nekde odkaz, ale nemuzu se jej dopatrat.

Konfigurace pc na kterych jsem to testoval je : (puvodni pc, na kterem to jelo 14 dnu bez problemu) Celeron 2,6 256 MB Ram. Nynejsi sestava, která tam je je Sempron 2600+ 64 bit, 256 MB Ram. Dekuji za jakoukoliv pomoc.
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

Cau Pepo.

Downloady od poláků

Tak Download/MikroTik (PC) je treba zde:
http://www.mikrotik.org.pl/download.php?x=1

a Download/MikroTik (Routerboard) je treba zde:
http://www.mikrotik.org.pl/download.php?x=5

UPSka od Orvladi ANO (mel jsem a byla pricinou problemu vytuhavani PC/MT - mimochodem hrozny vyrobek)

... ke zbytku se Ti vyjadrim pozdeji ... jak bude cas
0 x

pepulis

Buchar píše:Cau Pepo.

Downloady od poláků

Tak Download/MikroTik (PC) je treba zde:
http://www.mikrotik.org.pl/download.php?x=1

a Download/MikroTik (Routerboard) je treba zde:
http://www.mikrotik.org.pl/download.php?x=5

UPSka od Orvladi ANO (mel jsem a byla pricinou problemu vytuhavani PC/MT - mimochodem hrozny vyrobek)

... ke zbytku se Ti vyjadrim pozdeji ... jak bude cas

Upsku tam mam ted od Trust. Orvaldi mam taky doma, ale ta je jeste pekne zabalena :-)))). Dneska UPSku vytahnu a necham jet do konce tydne bez ni a uvidim. Diky za nazory.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

pepulis píše:Muzou to zpusobovat, nebo mohli to zpusobovat karty, diky tomu ze meli stejne irq?

nemyslím si, osobně mám v PC 9ks karet a klidně i 3 jedou na jednom IRQ

pepulis píše:Muze to delat UPSka? Setkal jste se s tim nekdo?

Rozhodně může být zdrojem problémů, po odpojení to poznáš, pokud je to jediné cos neměnil, myslím že by to mohlo být ono.

pepulis píše:Muze to delat verze MK?

podle mě taky málo pravděpodobné, pokud říkáš že je uplně jiná sestava tak nekompaktibilita se systémem je tím vyloučena, možná bych ale zkusil nějakou opravdu starší verzi aby byla jistota, ty 2 co píšeš sou hodně "blízko sebe"
0 x

pepulis

Leeonek píše:
pepulis píše:Muzou to zpusobovat, nebo mohli to zpusobovat karty, diky tomu ze meli stejne irq?

nemyslím si, osobně mám v PC 9ks karet a klidně i 3 jedou na jednom IRQ

pepulis píše:Muze to delat UPSka? Setkal jste se s tim nekdo?

Rozhodně může být zdrojem problémů, po odpojení to poznáš

pepulis píše:Muze to delat verze MK?

podle mě taky málo pravděpodobné, pokud říkáš že je uplně jiná sestava tak nekompaktibilita se systémem je tím vyloučena, možná bych ale zkusil nějakou opravdu starší verzi aby byla jistota, ty 2 co píšeš sou hodně "blízko sebe"

Je zajimave ze mi ale verze 2.9.27 jela cca mesic ok, pak jsem upgradnul na 2.9.28 a taky to jelo cca 14 dnu ok, az pak nastaly ony problemy. Zkusim odpojit tu UPSku a uvidim.
0 x

pepulis

Výměna UPSky nepomohla. Routr se sám nedobrovolně restartoval. Vydržel jet cca 1 den od posledního rebootu, který byl ale proveden cíleně.
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 18 years ago

Jake zarizeni maji klienti pripojeni na ten router?? Rikal me jeden znamej, ze jim edimax s klonovanou mac adresou zarizeni, ktere pouzivaji v siti, takhle shazoval wrapa....trvalo dlouho nez na to prisli. Tak bych zkusil i tohle....tj. projit jedno po druhem vse co k tomu mas bezdratove pripojene....
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

Ne ne zarizenim to nebude, vim co maji klienti, ale diky. Problem se po diskuzi s Leonkem, pingonem, jalim, bucharem a skrebonem - vsem moc dekuju, snad podaril vyresit.
Problem byl v tom, ze pri prechodu na jinou CF kartu jsem pouzil zalohu (backup) primo pres polozku files, coz samozrejme nese riziko, protoze s touto zalohou se muzou prenest i poruchy a vady. Takze odedneska jedine zalohy pres export.rsc. Udelal jsem tedy uplne novou konfiguraci z teto zalohy a jede vse jak ma a snad taky pojede. Vsem zminenym, snad jsem na nikoho nezapomnel, patri velke diky.
0 x