❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Blokování windows update na MK

Návody a problémy s konfigurací.
vojta.vr
Kontaktovat uživatele:

Blokování windows update na MK

Příspěvekod vojta.vr » 19 years ago

Zdravím věechny.

Potřeboval bych na mojí síti (15 klientu, věichni pčipojeni na jeden RB532 s CM9) zakázat windows update, protože nekteří "chytří" lidi se mi tam pořád snaží stahovat aktualizace na wokna, přestože mají (a vědí o tom) nelegální kopii. Zkoušel jsem na FW nastavit drop na pakety co jdou na ip update.microsoft.com, jenže pak jsem zjistil, ze těch ip je tam moc a já nejsem schopný zjistit uplně všechny.
Pak jsem zkoušel ještě v DNS nastavit update.micorosft.com na nějakou adresu v lokálni síti, jenže to mi taky nešlo.

Nemáte někdo nějakou dobrou radu pro začátečníka na MK, jak zabránit přístupu na windows update? Díky všem za rady.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Obávám se že radu nemám, kdybys nebyl líný a zkusil hledat zjistil bys že se to tu minulý týden řešilo. Jinak psal sem to tu i minule, zakázat aktualizace je největší kravina co můžeš udělat, pak se lidem sice nebude zobrazovat že mají nelegální kopii ale zase se nezbavíš sraček co se jim dostanou do komplu přes neaktualizované windows a pak teprve poznáš co jsou to "problémy na síti". Já nevím proč se tu vůbec řeší takovéto blbosti, zobrazuje se jim hláška o nelegálních windows? Mají je snad legálně? A si to ti lidi uvědomí, mají něco co v podstatě ukradli tak a drží hubu.

Citát mého telefonátu s klientem minulý týden:

Ahoj, prosímtě, objevuje se mi hláška o nelegálních windows, nevíš co s tím?
Máš ty windows legálně?
ne, nemám
No a v čem je teda problém?
No asi teda v ničem, nevíš co s tím?
Kup si XP Home za pár kaček a nebo přejdi na jiný OS, co jiného chtěls slyšet?
Nóóó, dobře, díky za radu
Jojo, není zač, čau
0 x

vojta.vr
Kontaktovat uživatele:

Sorry ze jsem zbytecne vytvoril novy thread, kdyz uz to tu nekde je. Ja jsemto hledal, ale asi jsem slepej, protoze jsem to vazne nenasel...
Souhlasim s tim, ze zakazat aktualizace pro celou sit je blbost, ale co jineho mam delat, kdyz tam mam v siti nektery lidi tak tupy, ze se porad snazi stahovat update a pritom maji nelegalni windows... mam pouze obavy z toho, ze jednou nejaka lama zacne zase stahovat aktualizace a az pak z toho bude nejakej pruser, tak je to na me, jako na majitele site, protoze ja stejne nejsem schopny dohledat kdo ty aktualizace stahoval a kdo ne... stejne tak jako kdo ma legalni win a kdo ne...
Je jasny ze jim muzu rict at si bud koupi home nebo at si nainstalujou linux, ale je otazkou, zda to opravdu udelaji, nebo zda se na me vykaslou a stejne si zacnou stahovat aktualizace...

Nejlepsi by bylo kdybych mel jeste pred RB nejakou masinu jako server a tam by bezel treba Kerio FW, jenze to nemam, tak bych to potreboval zakazat primo na RB...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

thread je tu viewtopic.php?t=1456&highlight=update v podstatě se to nevyřešilo protože omezení těch aktualizací je fakt blbost. Až se stane to že microsoft tvrdě pude po tom aby lidi kupovali ofiko windows tak to poznáš, a nebudeš sám. Myslím že všichni budeme mít problém ale zase myslím že pro windows jako takové by neměl být problém poslat s informací o nepravých windows i IP adresu a další informace vedoucí k odhalení kdo že to na síti tyto windows má. Tahle aktualizace windows měla udělat bububu aby si všichni uvědomili že jsou nástroje k vedoucí k dopadení klienta s neoficiálním systémem a nikdo neví jak se to bude do budoucna vyvíjet
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 19 years ago

vojta.vr píše:Zdravím věechny.

.
.
.
.

Nemáte někdo nějakou dobrou radu pro začátečníka na MK, jak zabránit přístupu na windows update? Díky všem za rady.

xp-AntiSpy http://www.xp-antispy.org/
http://xp-antispy.org/component/option, ... Itemid,26/

XP-AntiSpy je velmi užitečný program, který slouží pro vypínání nebo zabranění různých funkcí Windows XP, které nám microsoft nastavil natvrdo a je pro nás obtížné se jich zbavit. Lze vypnout např.: automatické aktualizace různých programů, funkce zpomalující systém počítače, lze odinstalovat MSN Messenger atd.

... po nainstalovani na PC, to bude snad z CZ napovedou jasne kazdemu :-) a nemusi jiz dale dotazovat....

.... jo a je to FREE
0 x

vojta.vr
Kontaktovat uživatele:

Stejně by mě zajímalo (a teï to neberu z pohledu na windows update), jestli se dá nějakým způsobem na MK zablokovat určitá webová stránka.... Jsem fakt uplný začátečník, takže toho na MK moc neumím, ale zkoušel jsem ve FW nastavit, aby se pakety co jdou na určitou IP (pro příklad třeba IP adresa na seznam.cz) nepovolovali a myslel jsem, že tím se na tu konkrétní stránku nemůžu dostat. Jenže když jsem to pak vyzkoušel, tak se tam stejně dostali všichni uživatelé...
0 x

vojta.vr
Kontaktovat uživatele:

Buchar píše:
xp-AntiSpy http://www.xp-antispy.org/
http://xp-antispy.org/component/option, ... Itemid,26/

XP-AntiSpy je velmi užitečný program, který slouží pro vypínání nebo zabranění různých funkcí Windows XP, které nám microsoft nastavil natvrdo a je pro nás obtížné se jich zbavit. Lze vypnout např.: automatické aktualizace různých programů, funkce zpomalující systém počítače, lze odinstalovat MSN Messenger atd.

... po nainstalovani na PC, to bude snad z CZ napovedou jasne kazdemu :-) a nemusi jiz dale dotazovat....

.... jo a je to FREE

No ten programek je fakt super, ale musel bych ho u kazdyho doma nainstalovat a to mě asi spoustu lidí nedovolí :lol: Stejně díky, ani jsem nevěděl že takový program existuje... :wink:
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 19 years ago

vojta.vr píše:Stejně by mě zajímalo (a teï to neberu z pohledu na windows update), jestli se dá nějakým způsobem na MK zablokovat určitá webová stránka.... Jsem fakt uplný začátečník, takže toho na MK moc neumím, ale zkoušel jsem ve FW nastavit, aby se pakety co jdou na určitou IP (pro příklad třeba IP adresa na seznam.cz) nepovolovali a myslel jsem, že tím se na tu konkrétní stránku nemůžu dostat. Jenže když jsem to pak vyzkoušel, tak se tam stejně dostali všichni uživatelé...

Děláš to správně a na většinu webů to bude fungovat. Ovšem weby s návštěvností podobnou seznamu používají více IP adres i serverů, takže musíš vypátrat a zablokovat všechny používané IP.
0 x

millo16

Příspěvekod millo16 » 18 years ago

0 x