Zdravím,
Mám mikrotik na kterém mám jednu veřejnou IP a na tom samém Ifacu ještě jednu neveřejnou (routovaná pouze v naší síti) v rozsahu 172.30.x.x . Potřeboval bych poradit, jak definovat to, aby požadadavky do rozsahu 172.30.x.x šli přes bránu v tomto rozsahu a zbytek tou veřejkou. Docela mi to "samovolně" funkgovalou pouze pomoci distance u bran ale teď už nic moc. Tak by asi nebylo špatný mu to definovat na pevno.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik s dvěma bránamy a definice kudy má co jít.
v manglu nahoď routing mark k těm jedněm požadavkům a ten samej routing mark k tý bráně a je to
0 x
Múžeš to trochu rozvést? 
Vypadá to že mi funguje vyplnit v routes do dst.adress:172.30.0.0/16 k tý 172.30.x.x bráně.

Vypadá to že mi funguje vyplnit v routes do dst.adress:172.30.0.0/16 k tý 172.30.x.x bráně.
0 x
asi takhle
/ip firewall mangle
add action=mark-routing chain=prerouting disabled=no new-routing-mark=GW2 passthrough=no src-address=172.30.0.0/16
/ip route
add disabled=no distance=1 dst-address=0.0.0.0/0 gateway=x.x.x.x routing-mark=GW2 scope=30 target-scope=10
/ip firewall mangle
add action=mark-routing chain=prerouting disabled=no new-routing-mark=GW2 passthrough=no src-address=172.30.0.0/16
/ip route
add disabled=no distance=1 dst-address=0.0.0.0/0 gateway=x.x.x.x routing-mark=GW2 scope=30 target-scope=10
0 x
alebo pokial vies o ake rozsahy pouzivate vo vasej sieti tak tam len hodis staticke routy tak ako bolo napisane. Pripadne pouzijes nejaky dynamicky routravaci protokol.
L.
L.
0 x
Vypada to, že to funguje jak má. Díky za pomoc.
0 x