❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

GVRP podpora v mikrotiku

Návody a problémy s konfigurací.
josefp
Kontaktovat uživatele:

GVRP podpora v mikrotiku

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Ahojda,

podporuje mikrotik GVRP ?? At koukam jak koukam nikde nic nevidim. Ani na netu jsem nic nenasel.
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 13 years ago

Podle toho jak se to vezme. Já normálně na straně mikrotiku posílám VLANs do trunk a na switchi mám povolený GVRP. Další switch mám taky propojený přes trunk s GVRP. Nestarám se tedy na switchi o přiřazování VLANs do trunk, ale jen na straně mikrotiku přidávám VLANs do trunk a na posledním switchi si je pak přiřazuji k portům.
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

josefp píše:Ahojda,

podporuje mikrotik GVRP ?? At koukam jak koukam nikde nic nevidim. Ani na netu jsem nic nenasel.

Nepodporuje, ale je na wishlistu.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Ahojda,

diky ok2slc mel jsem na mysli neco podobneho akorat na konci by nebyl switch ale mikrotik ( RB450G ) bohuzel slaba propustnost a nepodpora par veci nas od toho odradila :) Mimochodem ma nekdo zvas otestovane dynamicke routovani ( OSPF ) na vetsim nozstvi RB ? Myslim tim desitky az stovky RB ??

/Josef
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Cca 220 zařízení typu RB (pár kousků je ještě wrap se starosem, nerozlišuju to, ale už jich moc není). 600 záznamů v routovací tabulce. Někdy se stává, že nechce navázat neighbory. Ale s podivem se to stává jen po neočekávaném výpadku a ne pravidelně. Bůhvíco na to má vliv. Žít se s tím dá.
josefp píše:Mimochodem ma nekdo zvas otestovane dynamicke routovani ( OSPF ) na vetsim nozstvi RB ? Myslim tim desitky az stovky RB ??
0 x