Ahoj, mám dlouhodobě takový nepříjemný problém (od doby, co jsem přešel na Win7 64-bit).
Týká se to vyhledávání připojeného zařízení (winbox) přes mac/broadcast. Firewall používám nativní Win7, chová se stejně i pokud je vypnutý. Spuštění winboxu s právem admina také nepomůže...
Pokud je PC čerstvě restartované vše funguje jak má a zařízení přes broadcast najdu/připojím se. Po nějaké delší době však vyhledání přestane fungovat. Občas nějaké zařízení nalezne (trvá dlouho), nicméně přes MAC se na něj stejně nepřipojím. Stačí restart PC a zase to chvíli jde bez problému. MK připojuji přímo na síťovku (žádný switch). Neřešil jste to někdo? Je celkem otrava muset kuli každému nastavení RBčka restartovat PC. Díky.
Milan
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Winbox pod Win7 64-bit
ano, taky pozoruju takove nahodne chovani... a nekdy i pod win 7 32bit... jedine kde to fungovalo 100% tak byly win XP
0 x
Nemáš dvě nebo více síťovek v pc? Já mám dvě (na jedné internet, druhá pro konfigurace), pokud si připojím MK do druhé na konfiguraci a dám vyhledávat, najde mi to jen MK co jsou jakoby na první síťovce, ale ne na druhé. Když zakážu první síťovku, tj. mám aktivní jen jednu, vyhledává to korektně a prakticky okamžitě (Win7 64bit + WinBox 2.2.18). Pozn. na notebooku (s jednou síťovkou) mi to chodí korektně (také Win7 64bit)
0 x
to máte teda všichni zajímaví. WIn7 32/64, single/multi ethernet, všechno jede naprosto korektně a winbox hledá na všech ethernetech. Vim akorát že u jednoho PC kde byly zapnutý aktualizace se nechtěli přenášet soubory přes macovku jinak všechno běhalo.
OT: všimli jste si že když kopíruje do rbčka soubory připojený přes mac, tak ten datovej tok letí nejspíš po broadcastu a tedy všude po lokální síti? hehe
OT: všimli jste si že když kopíruje do rbčka soubory připojený přes mac, tak ten datovej tok letí nejspíš po broadcastu a tedy všude po lokální síti? hehe
0 x
mohlo by to dělat i sdílení sítě přes bluetooth (PAN), hamachi, aktivní spojení na VPN... prostě cokoliv co přidává do systému síťové rozhraní s vlastní MAC adresou.
0 x
vim presne cim to je, widlema,
widle patri do hnoje , PF 2012
A jinak vsechno nejlepsi do noveho roku
widle patri do hnoje , PF 2012
A jinak vsechno nejlepsi do noveho roku
0 x
mám widle win7 profesional 64bit, notebook dell vostro v131 a neměl jsme problém, kolega má dell latitude a to samé widle a problém měl se stařším winboxem, doporučuji stáhnout nejnovější winbox. Nebo už konečně přejít na linux, wine winbox zvládá bezproblému. VPN mám také a to hned 3 a nemám s tím taktéž problém. Jednou jsem četl nějakej problém po nějaké aktualizaci.
0 x
zajimave je to, ze i kdyz mikrotik bezi na linuxu, jde primarne ovladat pouze z widli (winbox). Mno, ale to bych jeste pochopil.
Co ale nechapu, je to, ze vybornou aplikaci jako je dude , domrvi tim, ze bezi jen a jen pod widlema. Pritom napsat daemona by bylo snazsi, bez toho abych tam doinstalovaval Xka, mel tam grafiku a jeste navic aby to bezelo jen pod rootem. Tomu rikam macochyzmus.
Co ale nechapu, je to, ze vybornou aplikaci jako je dude , domrvi tim, ze bezi jen a jen pod widlema. Pritom napsat daemona by bylo snazsi, bez toho abych tam doinstalovaval Xka, mel tam grafiku a jeste navic aby to bezelo jen pod rootem. Tomu rikam macochyzmus.
0 x
reset píše:zajimave je to, ze i kdyz mikrotik bezi na linuxu, jde primarne ovladat pouze z widli (winbox). Mno, ale to bych jeste pochopil.
svatá pravda,...
0 x
Upřímě řečeno, samochyzmus je dude samo o sobě. S trochou práce by šlo udělat to samí jako webová aplikace s desetinovou zátěží na hardware. To je svatá pravda. Na druhou stranu, aspoň něco funkčního.
0 x
prave, kdyby to bezelo jen jako daemon, nepotrebujes zravy Xka.
Ale jak zjistuju, ping bezi identicky spatne na jakykoliv plaforme bez kolegy.
(to sem uz ale nepatri)
Ale jak zjistuju, ping bezi identicky spatne na jakykoliv plaforme bez kolegy.
(to sem uz ale nepatri)
0 x