❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bridge ... help

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Bridge ... help

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ne nezáleží na konfiguraci. pseudobridge je fuj. Vždycky něco vyvede a vždycky se chová divně. Pokud chce někdo bridgovat, tak jedině WDS. Ve světe mikrotiku či ubnt stačí jenom zapnout wds a nastavit na automatiku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 14 years ago

sektal se někdo s tímto:

mám dva ethernety do bridže :

všechny pc na těchto ethernetech se chovaj tak že pokud uzivatel ma pc uspano a pak ho probudi tak než na něm najede sitové připojení trvá cca minutu do té doby hlásí že není síť
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

Nemám sice bridge, ale na jedný síťovce to občas tak blbne a na druhý ne (obě integrovaný) Win 7. Marvell Yukon 88E8056 jede v pohodě hned a Realtek PCI GBE ne...

TOMIK píše:sektal se někdo s tímto:

všechny pc na těchto ethernetech se chovaj tak že pokud uzivatel ma pc uspano a pak ho probudi tak než na něm najede sitové připojení trvá cca minutu do té doby hlásí že není síť
0 x

vsezved

Příspěvekod vsezved » 13 years ago

TOMIK píše:sektal se někdo s tímto:

Ahoj, mám stejný problém. Stále se trápím s konfigurací ma RB433 a 2x Atheros AR5213. Jednou wifi jsem připojen směrem k internetu, druhou využívám pro připojení NB. Nejstabilnější se mi zdá pro režim bridge použít wds a verzi fw 5.7. Problém se spuštěním sítě je u počítače připojenýho přímo na ether2 i u počítače připojenýho přes wifi. Pokud jsem zkusil jet přez sousedův router napojený na ether1 (přiděluje adresy v jiným rozsahu, z něj jdou data stejně přez můj RB) vše fungovalo normálně. Sousedův router nechci používat protože 1) má jiný rozsah adres a mně to nevyhovuje, 2) není to v naší síti povolené.

Prosím poraďte, ta ztráta připojení mě deptá a drahá polovičku mě za to furt nadává.
0 x