❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s klienty

Návody a problémy s konfigurací.
LiborB

Problém s klienty

Příspěvekod LiborB » 13 years ago

Ahoj,
mám problém na jednom RB433. přijímám signál na jedné kartě 5GHz a na druhé mám asi pouhých pět klientů 2GHz. Pracuje-li jeden klient s AP WL5460, ostatní se příliš zpomalí. 10K ping z 10ms na 500-1000ms. Setkali jste se někdo s tímto problémem?
0 x

leisner

Příspěvekod leisner » 13 years ago

Jeden klient s wl5460 je myšleno jeden konkrétní klient nebo jakýkoliv klient wl5460 ?

Toto muze byt spusobeno tim ze tento klient ma nizkou hodnotu singalu nebo je signal znacne zarusen. Kdyz zacne stahovat tak AP zacne postupne snizovat rychlosti u technologie 2,4 g zacne na 54 pak skoci na 48.... az se dostane na nejakych 5,5mbs nebo jeste mene a tim vzrostou pingy vsem ostatnim uzivatelum i tomu konkretnimu co prave stahuje.

U technologie 2,4 b , 11mbs,5,5mbs, az na hodnotu 1mbs.

Zkuste prehodit na jinou frekvenci , podivejte se jake hodnoty singalu hlasi AP a jake RB, u wl5460 v sekci active clietn je videt na jake rychlosti je AP spojeno s RB, a u RB v active client vidite obe prenosove rychlosti jak rx tak tx, Tak se zkuste podivat jake tam jsou hodnoty pri stahovani.

Kdyz jsem to resil proste jsem na RB zakazal nizke prenosove rychlosti jako je 1mbs, 2mbs
0 x

LiborB

Díky. Je to jeden konkrétní klient a opravdu s nejnižší rychlostí. Zkusím to přestavět. Na jiných RB problémy nemám.
0 x

LiborB

Ještě jednou díky. Zlepšilo se to. Zajímavé je, že jeho AP jede 5,5/5,5 a ostatnís 48/54 jedou pomalu. Navíc ten klient je nejblíže. Asi pod svícnem ....
0 x

leisner

Příspěvekod leisner » 13 years ago

Jestli mohu ještě jedno doporučení. Zkus celý vysílač přepnout do pásma B,

Modulace na G je strašně náchylná na rušení ale B má větší odolnost.
Proskenuj okolí a vyber si vhoný kanál

pokud vysíláš např. na kanálu 6 tak zarušuješ kanál 4,5 6 7 8 . Zjisit na jakých kanálech je jaká siť a vyber nějaký nejméňě zarušený. Mě se většinou vyplatil kanál 13 protože není taolik rušen.

5,5/5,5 a ostatnís 48/54 jedou pomalu

Ap dokáže komunikovat pouze s jedním klientem v jeden čas
takže když komunikuje s tím problémovým tak se mpci karta musi přepnou na rychlost 5.5/5.5 , když komunikuje s jiným tak se přepne na 48/48 pak zase na 5.5 a takhle pořád dokola a to strašňě brzí komunikaci mezi všemi klienty.

A navíc když je problém se spojením tak se AP primárně věnuje klientovy kterému se nedaří data poslat a zkouší to znova a znova a tím zase omezuje ostatní uživatele.

Vyzkoušej To pásmo B
0 x

LiborB

Dobrý nápad. Na to jsem už zapomněl. Také jsem to jednou dělal. Ještě zkusím zítra vyměnit anténu a trochu to seřídit. Díky za radu.
0 x