❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dhcp-server je lepší centralní jeden nebo na každém AP
-
Dhcp-server je lepší centralní jeden nebo na každém AP
Dhcp-server je lepší používat centralní jeden + ostaní Relay nebo na každém AP jak tohle řešíte v rosáhlých sítích ?
0 x
Osobně používám DHCP na každém bodu - snáž se v tom orientuješ a hned víš odkud IP je...
0 x
Tak třeba já DHCP nepoužívám vůbec. Akorát práce navíc.
Ale kdyby - tak bych použil centrální. Ovšem teď z hlavy nevím, jestli půjde udělat jako "cluster", abych nebyl závislý na jednom routeru.
Ale kdyby - tak bych použil centrální. Ovšem teď z hlavy nevím, jestli půjde udělat jako "cluster", abych nebyl závislý na jednom routeru.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
jde udělat jako sekundární na mkčkách ale musíš si přepisovat statický záznamy mezi sebou... proč vůbec mít DHCP na síti kromě DHCPka u klioše? Nějak mi to nedává smysl. navíc co budeš dělat s IPv6?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků