❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Odhlašování voip brány

Návody a problémy s konfigurací.
goblin
Kontaktovat uživatele:

Odhlašování voip brány

Příspěvekod goblin » 13 years ago

Zdravím všecky, potřeboval bych jednu radu se kterou už si nevím rady :? Mám internet VDSL od O2, voip bránu Linksys SPA2102 a operátora ha-loo, modem je nastavený do bridge a o vytáčení netu se stará mikrotik RB750 ktery pak děla gw do internetu. Problém je v tom, že po určité době cca hodiny, nedokážu přesně určit je to náhodný, se voip brána od ústředny ha-loo odhlásí pro opětovné zaregistrování musím resetovat MK nebo nebo v nabidce connections najít ip lynksyse a toto spojeni ukončit pak registrace na ústřednu zase naběhne.
Zajímavé je to, že když jsem modem nastavil do standartního režimu modem fungoval jak GW a MK byl odpojený tak se voip brána neodhlašovala, v kuse to jelo cca 5 dní pak jsem vrátil MK a situace s odpojováním se zase opakovala.
Setkal jste se někdo s tímto problémem? Předem díky za rady. Filip
0 x

zip

Příspěvekod zip » 13 years ago

Koukni se do IP -> Firewall -> Service Ports máš povolené SIP ?
0 x

goblin
Kontaktovat uživatele:

Jasně, povolené to mám, děla to ikdyž je to vypnuty nebo zapnutý :-(
0 x

zip

Příspěvekod zip » 13 years ago

Zkusil bych zakázat všechna pravidla, která máš nastavené v IP - FIREWALL – FILTER. Jestli to určité pravidla neshazuje.
0 x

goblin
Kontaktovat uživatele:

Ty pravidla mám vypnutý už dlouho, taky jsem si myslel že to bude tím. Ach jo už mě to štve :evil: zase je to odhlášený :cry:
0 x