Dobry vecer,
kupujeme konektivitu od O2 a kdyz z nasi site merim rychlost na speedtest.net, tak mi to ukazuje v YOUR ISP - Telefonica O2. Je mozne nejak zajistit aby se tam zobrazoval nazev nasi site?
Musi se to udelat nejak pres DNS zaznam nebo to jde nastavit nekde na hranicnim routeru (momentalne MK).
Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Speedtest - název ISP
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
honza26 píše:Dobry vecer,
kupujeme konektivitu od O2 a kdyz z nasi site merim rychlost na speedtest.net, tak mi to ukazuje v YOUR ISP - Telefonica O2. Je mozne nejak zajistit aby se tam zobrazoval nazev nasi site?
Musi se to udelat nejak pres DNS zaznam nebo to jde nastavit nekde na hranicnim routeru (momentalne MK).
Diky
ne, musel by si mit ty IP adresy svoje (PI), pak je takova moznost..nebo zkusit napsat na www.maxmind.com /z te cerpa speedtest data/ a pozadat je o zmeneni /coz nedoufam, ze klapne/
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
A kdybych zkusil pozadat O2 o zmenu ? (no to asi neklapne, ale alespon u zalozni konektivity kterou beru od mistniho ISP ... )
0 x
Nemá asi smysl obtěžovat O2 a další. Pořid si vlastní ASko, naregistruj na ně nějaký ten blok IP a pak se tam objeví tvoje jméno (respektive majitel toho AS).
Dělají to dle jmen majitelů ASek pro danou IP. I pokud máš od O2 nějaký blok adres větší než /30, tak by měl být už registrován na tebe. Nicméně to chápou tak, že to je koncový zákazník a ne ISP a zobrazují i tak jméno dle AS, protože mimo ČR nějak moc nechápou, že může existovat ISP, co nemá vlastní AS (z čehož plyne i řada dalších nepříjemností, ne jen to jméno v speedtestu).
Dělají to dle jmen majitelů ASek pro danou IP. I pokud máš od O2 nějaký blok adres větší než /30, tak by měl být už registrován na tebe. Nicméně to chápou tak, že to je koncový zákazník a ne ISP a zobrazují i tak jméno dle AS, protože mimo ČR nějak moc nechápou, že může existovat ISP, co nemá vlastní AS (z čehož plyne i řada dalších nepříjemností, ne jen to jméno v speedtestu).

0 x
sub_zero píše:honza26 píše:Dobry vecer,
Diky
ne, musel by si mit ty IP adresy svoje (PI), pak je takova moznost..nebo zkusit napsat na http://www.maxmind.com /z te cerpa speedtest data/ a pozadat je o zmeneni /coz nedoufam, ze klapne/
já tam napsal a v pohodě mi to změnili
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
protože ti je dial napsal na tebe. Ne každej dodavatel to tak dělá. Oni teda nejsou tvoje ale je tam tvoje jméno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:protože ti je dial napsal na tebe. Ne každej dodavatel to tak dělá. Oni teda nejsou tvoje ale je tam tvoje jméno.
je to vážně jen o ochotě providera napsat adresy, který "půjčí" zákazníkovi (PA) na zákazníka. My se s naším providerem nedomluvili ani po 6 měsících dohadování

0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
ale nee, s dialem jsem nic neřešil. když sem ip adresy dostal, tak tam bylo psáno dialtelecom a.s. a já jsem napsal email tam někam do USA a hnedle mi to přejmenovali a bylo, dial jsem úplně pro jistotu vynechal, jak znám jejich velmi rychlé reakce na emaily 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Hele prosimtě, co přesně jsi jim napsal ? aby ti to změnily ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
rouchi píše:Hele prosimtě, co přesně jsi jim napsal ? aby ti to změnily ?
to by me taky zajimalo, me to nejak nemeni a to jsem jim psal uz 2x a zadna odezva, ani to neni zmeneno.
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
ale pozor..maxmind si to overuje u Ripe, tak predpokladam, ze okoun ma svuj mainteiner a muze ten svuj rozsah spravovat. takhle by tam mohl napsat kazdef Franta, aby mu cokoli zmenili...
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
sub_zero píše:ale pozor..maxmind si to overuje u Ripe, tak predpokladam, ze okoun ma svuj mainteiner a muze ten svuj rozsah spravovat. takhle by tam mohl napsat kazdef Franta, aby mu cokoli zmenili...
to ano, ale pokud vidi jmeno v zaznamech ripe, tak to udelaji. Ale komunikace s dialem je v tomto zdlouhava.
0 x