❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
APC Back-UPS CS 500 USB a linux
APC Back-UPS CS 500 USB a linux
má někdo tuto ups zapojenou do linux mašiny usbčkem? někde jsem čet že to dělá paseku, tak nevím jestli se o to mám vůbec snažit
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Máme na AP.Problém je,když je malý odběr,ups se po úplném vybití někdy znovu nenahodí(nevíme proč).Jinak je monitorujeme přes apcupsd,problém nastane pokud se ups vybijí,při dosažení určité kapacity pošle signál k vypnutí routeru(různé nastavení nepomohlo),řešíme to úpravou souboru /etc/init.d/halt řádek 49 je potřeba zakomentovat.
0 x
Máme na několika serverech a bez problému. Monitoring přes apcupsd. Problém s případným nenahozením řešíme jinak. Btw. v naší verzi Debianu máme v /etc/init.d/halt na 49. řádku zrovna prázdný řádek, takže nevím, co kolega konkrétně zakomentovává. My to řešíme přidáním těchto řádků na konec (před "exit 0") ve dvou souborech v /etc/apcupsd/:
Pro "offbattery":
Pro "onbattery":
Pro "offbattery":
Kód: Vybrat vše
# doplnujici radka, pro zakazani vypnuti samotne UPS
rm -rf /etc/apcupsd/powerfail
Pro "onbattery":
Kód: Vybrat vše
# doplnujici radka, aby se vypnula i samotna UPS pri vypnuti systemu
touch /etc/apcupsd/powerfail
0 x
Máte někdo vyřešen monitoring více ups připojených k jednomu stroji? Projížděl jsem apcupsd.conf a možnost definovat více zařízení jsem nenašel.
0 x
celou konfiguraci musíš mít prostě dvakrát (vícekrát), vč. spouštěcích scriptů. Samo od sebe to neumí.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.