Mám notebook s wifi kartou Intel 1000BGN a tak jsem se rozhodl povýšit svou wifi na Nko. Mám RB433 a koupil jsem kartu R52Hn. Ale ať dělám co dělám, tak rychlost kterou z toho dostanu je úplně strašná.
Zkoušel jsem měnit různě HT chainy, zkoušet jen 20Mhz režim, různý verze MK, ale jede to strašně. Přitom s Contrendem od O2 dostanu při kopírování 10-11MB/s, což limituje jen stovková síť(a jede to stabilně) Pokud MK použiju jako klienta pro Contrend, tak to jede o chlup pomaleji ale taky dobře.
S tímhle MK to jede tak 4MB/s a chová se to strašně - pingy vyletí, při přehrávání filmu se to seká atd. Pokud kartu zapnu jen jako B/G, tak mám signál po celým baráku a při kopírování mi to valí maximální rychlostí (23mbit) a je to v pohodě. Ale s tím Nkem to jede naprosto strašně. Někdy se to při kopírování dostane třeba na 6MB/s, ale hned to zase padá...a klidně až na 0 pak chvilu nic, pak se to zase rozjede a třeba windowsí kopírování tahá 70mbit po nějakou dobu. Ale to je v praxi nanic. Máte nějakej nápad co s tím, nebo spíš proč se to děje (v pondělí kupuju obyčejnej Linksys s Nkovým wifi kterej snad pojede dobře.)? Doteď jsem myslel že MK je špičkovej HW, ale tohle se chová jak nějaká Tenda.... Díky
PS: výkony té karty jsem samozřejmě zreguloval, na default plnej výkon to nejelo prakticky vůbec ale i tak to funguje blbě
Jak to tady čtu tak si říkám KUR.. TO SI DĚLAJÍ LITEVCI SRANDU NE? Když je to Nko, tak to má být sakra kompatibilní se vším co je taky Nko. Klidně ať si MK udělá svůj proprietální protokol pro rychlý data, ale pak ať se to kur.. nejmenuje wifi 802.11n ale třeba "MK Turbo" Normálně mám několik APček s mikrotikem, B/G funguje bez problému, ale to Nko nějak podělali
PS: Pro Nko musí být např WPA2 PSK a aes ccm (normálně používám jen WPA tkip) Ideální testovat bez zabezpečení