❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

BGP 2xAS 1 peer

Návody a problémy s konfigurací.
pavel5

BGP 2xAS 1 peer

Příspěvekod pavel5 » 14 years ago

Potřeboval bych poradit z nastavením BGP jak anoncovat dvě různé AS- 2 prefixi /24 přes 1 peera
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 14 years ago

cisco alebo mikrotik ?
0 x

pavel5

mikrotik
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 14 years ago

2x instance 2x peer ku každému peerovi aj ked rovnakému priradiť inú instance
Alebo , nebolo by vhodnejšie predelegovat jeden rozsah v ripe a nastaviť tam objecty na jedno AS ?
0 x

pavel5

2x instance to je jasný ale 2x peera na 1 ip adresu nejde udělat.Spíš mě zajímá jak nastavit a přiřadit networky k jednotlivým instanc aby nezkoušel propagovat AS z jiným networkem
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 14 years ago

v BGP se musí používat filtry. Na tom je to skoro dá se říct postavené. Jde s tím taková spousta věcí, že bych chtěl někdy poznat někoho, kdo prokazatelně umí vše. Takže na každého peera dáš jiný filtr na out a pustíš mu jenom požadovaný segment. Nikdy jsem to ovšem v MK nedělal.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.