❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zase to DNS LoL

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

Re: zase to DNS LoL

Příspěvekod okoun » 14 years ago

no protože mám svoje statické překlady

Walkeer píše:Clienti tedy nepouzivaji DNS APcka, chapu to dobre? Jelikoz vsechny me APcka bezi na mikrotiku, vsichni mi klienti pouzivaji jedno jedine DNS a to je AP, ke kteremu jsou pripojeni...
okoun píše:nepochopeno

máme dva vlastní dns servery jeden je na bráně primární konektivity a druhý na bráně záložní. oba dva dns si berou data z googlu, to je OK v tom problém není. problém je na koncovejch stanicích když prostě mají použít sekundár a je to problém na linuxu i na windows

dělat na každém AP dns server mi přijde jako nešťastné řešení
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

okoun píše:no protože mám svoje statické překlady

Walkeer píše:Clienti tedy nepouzivaji DNS APcka, chapu to dobre? Jelikoz vsechny me APcka bezi na mikrotiku, vsichni mi klienti pouzivaji jedno jedine DNS a to je AP, ke kteremu jsou pripojeni...
okoun píše:nepochopeno

máme dva vlastní dns servery jeden je na bráně primární konektivity a druhý na bráně záložní. oba dva dns si berou data z googlu, to je OK v tom problém není. problém je na koncovejch stanicích když prostě mají použít sekundár a je to problém na linuxu i na windows

dělat na každém AP dns server mi přijde jako nešťastné řešení

Tvuj prispevek vubec nechapu...co maji staticke preklady na DNS serveru spolecneho s tim, ze na AP mam DNS forwarder na tento server?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

Nebudu psat jak to mas, ale...

1. Kdybych mel ja 2 x DNS uvnitr site, dal bych je na takove misto, at jsou oba servery dostupne vzdy pro celou vnitrni sit bez ohledu na to, pres kterou
konektivitu prave jedu.
2. Konektivita jede pres nejaky centralni router (mikrotik?). Pokud ano, staci nastavit IP adresu tohoto hlavniho routru jako primar. DNS u klientu a je.

Je to jen muj nazor (mozna spatny :-) ), jak uvedenou situaci resit.
0 x