❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC ATX a automatické spuštění po naběhnutí proudu

Návody a problémy s konfigurací.
Jan Kořistka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jan Kořistka » 19 years ago

To si děláš srandu né?
To je mozne, dival jsem se na to. je tam druha nejnovejsi verze,,, ale komu se s tim ma chtit hrat....

Tobě komu jinému. Buï něco chci a udělám proto maximum nebo se na to vy.... a nezatěžuji s tím ostatní a nedělám zbytečné vlákna ve fórech.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 19 years ago

Jan Kořistka píše:To si děláš srandu né?
To je mozne, dival jsem se na to. je tam druha nejnovejsi verze,,, ale komu se s tim ma chtit hrat....

Tobě komu jinému. Buï něco chci a udělám proto maximum nebo se na to vy.... a nezatěžuji s tím ostatní a nedělám zbytečné vlákna ve fórech.

Tak za 1. v datasheetu toho new biosu neni ani slovo o tom, ze by tam bylo neco upgradovano ohledne napajeni.. za 2. ja toto vlakno nezalozil a za 3. nikde jsem nevidel 100% funkcni navod jak startovat ATX zdroje a tudiz cele PC.... Je hodne zpusobu, ale ani jeden neni 100% funkcni na vsech deskach....
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

:idea: Kup desku která to umí. :D :lol:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 19 years ago

StoupaLutin píše::idea: Kup desku která to umí. :D :lol:

Nic jineho mi nezbyva ;)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 19 years ago

Ještě v době, kdy se rudá záře nad Kladnem linula, jsem bastlil různé elektronické blbinky. A jednou z nich bylo i relé se spožděným sepnutím. Nic složitého, relé + 2x tranzistor + 2x odpor + 1x elektrolyt. To by šlo využít pro zapínání zdroje přes PowerOn na desce. Jednodušší řešení je elektrolytickej kondík místo startovacího tlačítka, ale to nefunguje na všech deskách. Chce to laborovat. A nebo koupit jinou desku.
0 x

sympatico

Příspěvekod sympatico » 19 years ago

Ahoj, pro případ, že někdo ještě hledá :
ATX STARTER , zařízení pro rozběh PC s ATX zdrojem
http://www.mikrovlny.cz
cena 230,- Kč
0 x

Wolf3D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wolf3D » 19 years ago

Na toto stačí jedna součástka od GME, MCP120, MCP130 za 10,-Kč. Třísvorkový obvod se zapojí na zem, power button a 5V-always, maximálně se doplní o blokovací kapacity.
Obvod po startu 5V-always se zpožděním vygeneruje impulz o délce 350ms. Vyzkoušeno na MB ASUS, chodí bez problémů.
0 x