Zdravim,
Problem je nasledovny:
RB433
Ether1 má lokálny rozsah 192.168.2.0/24 (IP RB 433: 192.168.2.2)
dnes som k tomuto rozsahu pridal novy rozsah pre hot spot 192.168.3.0/24 cez bridge Rocket M2, po pripojeni dostane klient IP adresu, hot spot ho zaregistruje ako active host no nezobrazi sa ziadny login, stale pise stranka nedostupna...dumam nad tym, nemozem donutit hot spot aby ukazal prihlasovaciu stranku na klientskom PC, skusal som aj priamo do boardu, stale nič..dostanem IP z DHCP servera 3.xxx no login sa nekona. Pripada mi to ako keby ten hot spot ani nebol aktivny...pritom po spusteni hotspotu nepingnem rocket M2 na rozsahu 3.0, koli bezpecnosti zrejme.... Napada niekoho niečo? dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik HotSpot, bez loginu?
Zkoušel jsi upgradovat firmware v rachejtli? Nebo dát tam mod wds ap? Je to možná tím, že rocket nepropustí úplně vše tak transparentně, jak by měl, obecně platí "čím víc prvků je za rocketem v hadovi, tím hůř"
0 x
- midnight_man
v rachejtli je najnovsi fw, napadlo ma to s tym AP WDS ale nebudu mat klientske notebooky problem pripojit sa na mod WDS? Skusim to, lenze ked mi board prideli IP? Bez problemov?
///cize podla fora mikrotik.com, pokial RB nema pristup na internet tak hot spot login nefunguje...krasa.
///cize podla fora mikrotik.com, pokial RB nema pristup na internet tak hot spot login nefunguje...krasa.
0 x