❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problém s dns na stanicích

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

problém s dns na stanicích

Příspěvekod okoun » 14 years ago

může mi někdo osvětlit jako funguje primární a sekundární dns? jestli se používají nějak paralelně nebo když jedno nefunguje použije se druhé?

v poslední době pozoruji, že se u nás v sítí používá sekundární dns i když je dostupný ten primární a vůbec nevím proč. dns servery jsou na routeros verze 5. není to náhodou tak že se používá ten blíže ke koncové stanici?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

To zalezi co ma nastaveni pocitac ktery se na to DNS pta ... Kdyz mas na pocitaci napriklad DNS googlu, tak (pokud to neni poreseny) se ISP muze stavet na hlavu, ale dotazy pujdou na tyto servery. Tedy zalezi co je nastaveno a to v poradi vzestupnem, kdyz neco nenejde na prvnim, zkus druhy, treti, ... :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

já právě měl na všech stanicích jako primár moje DNS a jako sekundár dns googlu a často se to přepínalo nepochopitelně na to googlovské a právě nevím proč
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...