Ahoj,
chci se zeptat jak nakonfigurovat mikrotika pro VPN spojení dvou poboček firmy. Firma má od nás kokektivitu jak jde vidět na obrázku, přidám teda na každou pobočku mikrotika a potřeboval bych to nakonfigurovat tím způsobem aby byli vidět lokální disky apod. Zkrátka klasické VPNko, ale + bych potřeboval radu jak nastavit shapovani tohodle tunelu. Nerad bych, aby jim tam běžel provoz o 30 Mbitech a blokoval další uživatele.
Za každé rady a nasměrování správným směrem budu velmi rád
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik - VPN + Shapovani, konfigurace
Mikrotik - VPN + Shapovani, konfigurace
- Přílohy
-
- Stručný náhled pro pochopení :-D
- Sit.jpg (30.06 KiB) Zobrazeno 882 x
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
mezi pobocky vytvor IPsec nebo L2TP - permanentni tunel - hledej, je tu toho mraky a nebo http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/L2TP
a shaping pores nejlip tak, ze to omezuj primo na ty ifaci tunelu nebo na vnitrni rozsahy tech dvou siti (exlude, co nejde napr do WAN, zarezat na xx mbit)
a shaping pores nejlip tak, ze to omezuj primo na ty ifaci tunelu nebo na vnitrni rozsahy tech dvou siti (exlude, co nejde napr do WAN, zarezat na xx mbit)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli to je možné zkusit nastavit na lokální síti?
I když nevim, jak to otestovat, protože si vlastně budu teoreticky moct pingnout na všechny počítače v naší síti, ikdyž mi ten tunel nepojede.
Je teda nějak možné otestovat to na lokálu?
Díky
I když nevim, jak to otestovat, protože si vlastně budu teoreticky moct pingnout na všechny počítače v naší síti, ikdyž mi ten tunel nepojede.
Je teda nějak možné otestovat to na lokálu?
Díky
0 x