❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu

Návody a problémy s konfigurací.
Hallo
Kontaktovat uživatele:

Re: prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Otevři krabici a podívej se jestli ti neodpadl pigtail.Popřípadě je možné že je KO karta.Signál na slinkování stačí i - 75 pokud tam není packet loost.
0 x

Steny

Příspěvekod Steny » 14 years ago

Taky mě to napadlo, ale kabel i pigtail je OK. Ale -75 nedosáhnu ani se štěstím. Nejlépe tak -83, avšak krátkodobě, jinak spíše -86 až -90.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

nechápu proč sis nenechal uděla přípojku od svýho ISPíka. Možná si chtěl ušetřit nebo já nevim ale my osobně takový lidi s pendrekama doma nebo toho co má svojí sadu posíláme k šípku protože na cizim zařízením nic neručíme a pak mu to bude kravnout a bude říkat po okolí jak to chodí na pikaču když má pendrek doma. Nic proti ale takovýhle připojení je katastrofa.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Tento signál je za hranicí použitelnosti.Pokud je karta OK,tak jedině anténa ven.Na 30m to musíte chytit s jakoukoliv 5G anténou a signálem -60 i se staženým tx.Pokud nejste připojeni na kraj nebo záda sektoru teda.Doporučuji koupit něco směrového,v případě zarušení je míň náchylná.
0 x

Steny

Ušetřit jsem nechtěl. Chtěl jsem zařízení, kterým budu krom příjmu signálu přes 5G vysílat na 2,4G pro ntb a mobil. A toto se jevilo nejlépe. Chyba je pouze v anténě - jak z Vašich reakcí vyplynulo. Takže pořídím sektorovou a bude hotovo. Jinak jsem přímo ve směru vysílání, takže správná anténa by to řešit mohla. A 30m je dům naproti, plus výška 30m, já jsem ve třetím patře, celkem tedy asi 70m vzdálenost, bude na to tedy stačit 13dBi sektorovka? Nebo radši koupit 19dBi a více?
EDIT: Pokud přepnu na 2,4G, tak sítí vyběhne dobrá stovka, u čtvrtiny je signál -60 až -70. To znamená, že karta by měla fungovat, že?
0 x

hapi

hmm, takže ty seš defako 45° pod anténou a chceš kloudný výsledky na pendrek? ...k tomu nemám co říct. Bejt tebou tak použiju jedno zařízení ven a druý do vnitř. Ušetíř to hoodně starostí.
0 x

Steny

Zkusím to napsat potřetí (přinejmenším): budu kupovat sektorovou anténu, chybu s pendrekem jsem již uznal a uznávám znovu.

Jinak, proč se to montuje tak vysoko, když lidé stále chodí po zemi? Myslím, že pod těmi 45° by to mělo fungovat.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

ono mozna bude beznejsi to, ze se na dome v pripade nizsich pater osadi jednotka na strese a kabel se vede do patricneho bytu...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

dělej jak myslíš ale pod našmi dcom sektorem ve 45° nic nechtíš ani na 19bB antenu. Tim nic neslišíš myslim -80dB a víc což je prostě špatnej signál.
0 x

Steny

OK, díky za informace. Tu anténu zkusím, neb mi nic jiného nezbývá - vrtá mi hlavou, proč mi bylo od ISP řečeno, že mi to pojede jak víno. Kabel tu jen kvuli mně slaňovat nebudou. Zbytek lidí tu má asi UPC nebo nevim.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

jako vino z Lidlu za 19,90 nebo jako francouzske 400/lahev ? :lol: ho pozvi at si to chlapec otestuje to svoje "vino" ... a proc ty nemas UPC nebo neco kabeloveho, co radi v baraku ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Steny

Tak asi cena. Internet je pro mě jen omezeně důležitý, takže 200,- jsem byl ochoten obětovat. Ale s 02 nechci mít nic společného, UPC bude jistě dražší - kabelovka mě nezajímá, stačí DVB. A na jiný bezdrát 5G jsem zde nenatrefil. 2,4G je tu už prakticky nepoužitelné.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Kup si nějakou směrovou anténu,třeba tuhle http://wifi.aspa.cz/antena-smerova-asd- ... et-z87474/ ,sektorová není pro tvůj ůčel,ta je na AP,má moc široký vyzařovací úhel,chytal by si na ní moc rušení.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Steny píše:Tak asi cena. Internet je pro mě jen omezeně důležitý, takže 200,- jsem byl ochoten obětovat. Ale s 02 nechci mít nic společného, UPC bude jistě dražší - kabelovka mě nezajímá, stačí DVB. A na jiný bezdrát 5G jsem zde nenatrefil. 2,4G je tu už prakticky nepoužitelné.

No a nemel by proste tvuj problem vyresit tvuj ISP? Proste at to tam udelaji tak aby to fungovalo. Pokud nechteji kvuli tobe tahat kabel (nevim co to ma spolecneho se "slanovanim" jak pises) tak at to udelaji proste jinak, ale tak aby to fungovalo. Pokud chteji zaplatit za internet tak by to tak melo byt. To je preci jedno ze jsi chtel takovy nebo makovy zarizeni, proste to musi fungovat a ten kdo to musi dat dohromady jsou ONI nikoliv TY! Nechapu o cem se tady vubec dohadujes ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Myslím si,že problém je nejspíše v tom,že kolega si nechce nechat vrtat do zdi a ještě si řekl že si zařízení koupí sám,tudíž mu teď provider řekl vyřešte si to sám,nebo vám dáme naše zařízení za 2000 a vrtání do zdi...
0 x