❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení RB133...

Návody a problémy s konfigurací.
dolby.digital
antispam: Ano

Nastavení RB133...

Příspěvekod dolby.digital » 14 years ago

Ahoj,
řeším jeden problém s mikrotikem ale věřím že to bude pro někoho maličkost mě poradit! S kamarádem jsem měl léta propojenou síť wifinou přes AP CC&C nějaké prastaré 1X LAN dnes se neprodává a jako klient sloužila 5460 a makalo to normálně. Potom přišla dlouhá odmlka a zařízení se demontovalo a asi 1,5 roku nic. Pak jsem si říklali že spoj vzkřísíme, stalo se. ale ještě mě poprosil abych mu po pokoji udělal WIFInu. Vzal jsem ze šuplíku nepoužívanej board RB133 a nacpal doněj 2 karty AR5212 jednu jako AP bridge a jednu jako station pseudobridge, komunikace makala normálně, následně ale jdeden z prvku nějak usnul a při dalším spuštění počítače DHCP které jede na mém routeru už nepřidělí IP a spoj se nenahodí! Když je IP natvrdo napsána tak to maká s spoj se pokaždé probudí! Je tedy pravda že vlastně předtím jsem DHCP taky neměl tak by to možná dělalo to samé! ¨
Nevíte náhodou někdo co mám nastavit na těch zařízeních aby to takhle neusnulo? Ono totiž to CC&C neumí žádný jiný mod než AP a Client. Jde mě oto aby nemusel vyplňovat Ip a normálně mu to přidělilo z dhcp
za každou radu dík moc
0 x

dolby.digital
antispam: Ano

Příspěvekod dolby.digital » 14 years ago

nikdo nic? myslel jsem že je to jen nějaká blbost! ale asi ne...
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Vyhoď bridge a pseudobridge,začni routovat,dhcp dej až na lan a wlan po bytu na RB,jednotlivím rozhraním nastav manualně ip a budeš mýt po problémech...
0 x