Zdravím,mám takovej menší zádrhel.
Brána do netu nedokáže ořezat v SQ traffic z routerboardu za NS5 v reřimu klient/bridge.Dřív tam byl za tím NS5 nějaký ovislink v režimu gw a ten brána omezovala vpohodě,po výměně za RB ho neoznačí.Skoušel jsem mangle a v pre/post routungu to trafic označí,tím mě napadá to,že SQ používá nejspíš pro značení forward.Ať je na rb NAT,nebo routing,obojí to v SQ neřeže ,navíc když na tu vnitřní ip lezu přes druhý router za bránou,tak mi píše že vypršelo TTL,tím mě napadá že celkový problém dělá nejspíš NS5 v režimu client bridge,protože čistě na RB mi tohle vždy fungovalo jak má.Takže řešení jsou tři a to vyhodit NS5 a dát tam RB,nebo předělat gw na qtree,nebo mě napadá dát ap do režimu wds a nastavit na všech klientech taky wdds,u toho by měl být ns5 údajně transparentní.Skusil sem na NS5 nastavit Mac clone a to byl konec,i když jsem na ap nastavil default forward aby se mohla vícenásobně přihlásít pod více mac,tak to očividně NS5 nezvládla a musel sem na zásah ke kliošovy,pač se na ni nedalo dostat na dálku.Každopádně s WDS žádné skušenosti nemám a nechci si shodit znovu síť.Je to v bodě,kde je pár lidí,nechtěj drahej tarif a výměna za rb se mi nezaplatí.Skoušel jsem hledat,jestli je do NS5 nějaký jiný firmware kterej by neměl problém,ale našel jsem jenom placený dd-wrt.Stačilo by,když by NS5 v režimu Client/router uměl přidat routy,což nejspíš bohužel neumí.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NS5 divné chování za ní
Tak nakonec jsem omangloval provoz,na rb nechal nat a předělal na bráně SQ za QT,škoda,chtěl sem to mýt proroutované.
0 x