Zdravím trochu jsem skoumal na foru nastaveni bridge v MK jak nastavit na prvním ap aby pod jedno ip (interface bridge) jsem jaks i pochopil že oběinterface dám do bridže ale už jsem nepochopil jak nastavil rezim bridge na druhem Mk kde bude jeden pc na ethernetu a dva na wifi , jde mi o to mít druhý Mk jako stransparentní bridže a všude na 5 pc rozsah 192.168.1.4 - 192.168.1. 9
Díky za každý nápad.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bridge ... help
Ve winboxu je takova zahadna kolonka BRIDGE a tam se to da add bridge1 treba a pridaji se prislusne eternetu, nebo wifi jako porty. Pokud chces mit transparentni i pre wifinu musis pouzit rezim WDS a jeho konce pripojit do bridge na obou stranach.
0 x
Maxik píše:Ve winboxu je takova zahadna kolonka BRIDGE a tam se to da add bridge1 treba a pridaji se prislusne eternetu, nebo wifi jako porty. Pokud chces mit transparentni i pre wifinu musis pouzit rezim WDS a jeho konce pripojit do bridge na obou stranach.
to prvni jsem pochopi jak jsme psal akorad se peru s tim druhym ap ne a ne to rozmakat
tohle je asi ono že
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... o_Networks
ale jeste by me zajimalo zda jde nejak osetrit i to aby se na to wifi toho prvniho ap co bude ve bridge .. mohl normalne napojit notebokem
0 x
pokud ti jde o transparentni cestu z 1 ap na 2 ap musis si tam pridat na obou stranach wds tomu nastavit macy protistran a pripojit do bridge. APcko do bridge dat muzes, rezim client ne.
0 x
nedelejme mu v tom gulas .) at si da nejdriv jednoduchej tunel pak ho muzem trapit routama 

0 x
a co třeba na 2MK použít na WLANě místo režimu station režim station-pseudobridge, potom všechny interface hodit do bridge a má to hotové. Není to nejoptimálnější, ale jede to.
0 x
Zdeněk Kudrnáč - KudrnacNET - http://www.kudrnac.net
ByZaK píše:a co třeba na 2MK použít na WLANě místo režimu station režim station-pseudobridge, potom všechny interface hodit do bridge a má to hotové. Není to nejoptimálnější, ale jede to.
tak jak jsi psal tak jsem udělal a mám těd druhy mk nějak mimo .. cely jsem to nějak rozjebal
0 x
ByZaK píše:a co třeba na 2MK použít na WLANě místo režimu station režim station-pseudobridge, potom všechny interface hodit do bridge a má to hotové. Není to nejoptimálnější, ale jede to.
tak jsem to spáchal .. proč jsi psal že to není nejoptimánější jedu na to týden a nic nepocituji
0 x
protože to je proprietary, a hlavně ten bridge není tak transparentní, uděláte z toho delšího hada, a začne se vám v pseudobridgi ten bridgovaný had rozpadat (asi nejhorší, co mi to vyvedlo kromě "nejde vůbec", bylo "jde jen 5 serverů v internetu a půl vnitřní sítě")
0 x
sakra... tunely, pseudobridge... všechno je na nic. Tunel to složití, pseudobridge je pseudo. Použij WDS a máš doživotní klid se všim. Ostatní věci stojí za houby protože to jenom nahrazuješ. Teď nic nepocituješ ale časem začneš a bude to bolet.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
tunel som niky nepouzil, pseudo bridge mody boli donedavna pouzivane na 3 routroch...niekde som sa tu dočital ze to treba vyhodit...odvtedy o tych sietach ani neviem.
0 x
Hapi,já myslím,že záleží na konkrétní konfiguraci.Pro nás,co sítě rozšiřujem,ladíme,předěláváme a snažíme se je mýt transparentní přes routing je jasná volba s ap/client,nebo wds.Neříkám že client pseudobridge nefunguje,ale ten,kdo za tím uzlem má další hopy a za nimy další,tak jistě občas pocítil nějaké neprocházení ospf a pod způsobené právě pseudobridgem.Já osobně bych ho nedal nikam z principu,rozumější by ho dali max na konec síťě ,nebo na spoj bod bod a ostatní ať si dají co chtějí kam chtějí,ale ať se pak nediví až jim řeknem že jsme to říkaly
Stejně to časem bude chtít předělat na routing 

0 x