❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pokrytí budovy

Návody a problémy s konfigurací.
globalkiller
antispam: Ano

Pokrytí budovy

Příspěvekod globalkiller » 14 years ago

Plánuju pokrytí jednoho rozlehlejší rodinné domu a potřeboval bych nějaký tip jak to udělat co nejefektivněji. Cílem je rovnoměrné pokrytí jedním SSID ve všech obytných místnostech.

Problémem je že některé oblasti budou odděleny chodbami a užitkovými místnostmi.
Myslím tím něco jako kooperaci AP které jsou v LAN síti. Znám toto řešení s CISCO jednotkami, ale to je úplně rozdílná liga.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jediný co ti můžu říct že mimo 2x2 je na prd. Testoval jsem to s mobilem proti mikrotiku a uroveň signálu při použití jedný nebo dvou anténa byla stejná takže já nevim, dej doprostřed nějaký APčko a hotovo. Poslední dobou si lidi dost pochvalujou TPlinky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 14 years ago

Hodilo by se Ti třeba tohle: http://www.ruckuswireless.com/products/zoneflex-indoor

Má to zajímavě vyřešené adaptibilní antény.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

globalkiller

S tím jedním AP to nebude tak jednoduché on to není úplně klasický rodinný dům, majitel je trošku víc při penězích takže je to asi tak 3x větší než normální velký rodinný dům někde to má i patra. Všude budou sádrokartonový podhledy ale pořád nevím jestli to prostě nerozdělit na pár zon a udělat repeatery.
V klíčových místnostech stejně budou LAN přípojky.
0 x

hapi

repeatery? to je nějvětší hovadina. Jestli tam máš všude rozvedený UTP zásuvky tak nevim co řešíš. Prdni na patro APčko a uvidíš kam to došahne a kde to už nebude použitelný, tak tam přidáš další. No a rozhodně to nezkoušej notebookem ale mobilnim telefonem, rozdíl je velikej protože mobil má daleko horší vlastnosti.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Pouzit jednen druh hadware jako AP, nastavit vsude stejne SSID. Konkretne mam tohle vyzkouseny na platforme 2204A v okresni nemocnici, tusim ze jsme tam udelali 10 APcek na pokryti cekaren a luzkove casti. Spravce tam zkousel chodit wifi VoIP telefonem, ja s notebookem, funguje to bezvadne ... samozrejme do kazdeho AP vede internet kabelem (dokonce vcetne s napajenim pres POE).
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

globalkiller

Asi to tak bude nejlepší, teď ale jakej HW. Na profi spoje je Mikrotik supr, ale na lokální WiFi jsou docela dobrý ty Pico Station mám to už ve dvou restauracích akorát by to mohlo umět hot-spot.
0 x

hapi

jo no, myslíš ty hračky co perou skoro 1W bez anteny... dobrá rakovina. Jinak hotspot si můžeš dát za to na ethernet v podobě třeba RB450.
0 x

globalkiller

Tak výkon jde snad na těchhle pičo-stejšnech regulovat ne ? Mě to fungovalo dobře.
0 x

hapi

když to zreguluješ, tak to už nejede tak dobře. Jakej je rozdíl mezi tim když tam dám tu rakovinu a nebo MKčko že děláš mezi tim rozdíl? Právě ten výkon.
0 x

globalkiller

Mě spíš šlo o to že je to vše v jednom stačí přišroubovat zastrčit kabely a odejít.

Mikrotik mi přijde v pytlíku k tomu nevzhledná kovová krabička celý to smontovat ....
Je to prostě zařízení na pro oči ale pro funkci.
0 x