❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak přesměrovat na určitou URL stránku
Jak přesměrovat na určitou URL stránku
Nevíte někdo jak přesměrovat neplatiče na určitou stránku třeba neplatici.php. Vím, že se o tom tady už psalo přesměrovaní na web server mi funguje, ale vždy jen na defaultní stránku která je nastavená naserveru. Mám k dispozice jen jeden server a proto defaultní stránku nemůžu změnit.Děkuji všem za radu.
0 x
zavadils píše:Nevíte někdo jak přesměrovat neplatiče na určitou stránku třeba neplatici.php. Vím, že se o tom tady už psalo přesměrovaní na web server mi funguje, ale vždy jen na defaultní stránku která je nastavená naserveru. Mám k dispozice jen jeden server a proto defaultní stránku nemůžu změnit.Děkuji všem za radu.
Jestli to dobre chapu tak mate default stranku napr. index.php a vy to chcete na neplatici.php. V tomto pripade staci na danem apach serveru vytvorit virtualni server a ten dat napr. na port 8008 a presmerovat neplatice na ip:8008 . Takhle to resi dost uzivatelu.
0 x
pepulis píše:zavadils píše:Nevíte někdo jak přesměrovat neplatiče na určitou stránku třeba neplatici.php. Vím, že se o tom tady už psalo přesměrovaní na web server mi funguje, ale vždy jen na defaultní stránku která je nastavená naserveru. Mám k dispozice jen jeden server a proto defaultní stránku nemůžu změnit.Děkuji všem za radu.
Jestli to dobre chapu tak mate default stranku napr. index.php a vy to chcete na neplatici.php. V tomto pripade staci na danem apach serveru vytvorit virtualni server a ten dat napr. na port 8008 a presmerovat neplatice na ip:8008 . Takhle to resi dost uzivatelu.
Tak to jsem zkusil a při zadaní adresy192..168.1.1:8080 mi se stránka načte ale když to nastavím na mikrotiku pomocí:
chain=dstnat src-address=192.168.1.2 action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=8080, tak mi to nefunguje. můžete mi prosím poradit kde mám chybu.
0 x
zavadils píše:pepulis píše:zavadils píše:Nevíte někdo jak přesměrovat neplatiče na určitou stránku třeba neplatici.php. Vím, že se o tom tady už psalo přesměrovaní na web server mi funguje, ale vždy jen na defaultní stránku která je nastavená naserveru. Mám k dispozice jen jeden server a proto defaultní stránku nemůžu změnit.Děkuji všem za radu.
Tak to jsem zkusil a při zadaní adresy192..168.1.1:8080 mi se stránka načte ale když to nastavím na mikrotiku pomocí:
chain=dstnat src-address=192.168.1.2 action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=8080, tak mi to nefunguje. můžete mi prosím poradit kde mám chybu.
Uvedte jeste dst port na 80, dale src list nejak pojmenujte = napr. neplatici. Vytvorte v adress listu nekoho s nazvem neplatici a danou ip a pak by to melo jit. To je pri pozadavku na port 80 se uzivatele uvedeni v src_list napr. jako neplatici prehodi diky adress listu na ony stranky.
0 x
zavadils píše:pepulis píše:zavadils píše:Nevíte někdo jak přesměrovat neplatiče na určitou stránku třeba neplatici.php. Vím, že se o tom tady už psalo přesměrovaní na web server mi funguje, ale vždy jen na defaultní stránku která je nastavená naserveru. Mám k dispozice jen jeden server a proto defaultní stránku nemůžu změnit.Děkuji všem za radu.
urcite to tu bolo popisane ze MK nepresmeruje na webserver ktory ma IP v tvare ako MK resp zakaznici. Ja to mam asi takto: LAN 10.10.1.xxx a webserver 10.20.1.2
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
janrad píše:urcite to tu bolo popisane ze MK nepresmeruje na webserver ktory ma IP v tvare ako MK resp zakaznici. Ja to mam asi takto: LAN 10.10.1.xxx a webserver 10.20.1.2
Myslíte na jedné LAN(MK,zakazník a server?)...

Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add chain=srcnat src-address-list=neplatici to-addresses=<IP MikroTika> to-ports=0-65535
0 x
Grunt_Mich_An píše:janrad píše:urcite to tu bolo popisane ze MK nepresmeruje na webserver ktory ma IP v tvare ako MK resp zakaznici. Ja to mam asi takto: LAN 10.10.1.xxx a webserver 10.20.1.2
Myslíte na jedné LAN(MK,zakazník a server?)...,přesměruje ,enom stačí přepsat src. address
Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add chain=srcnat src-address-list=neplatici to-addresses=<IP MikroTika> to-ports=0-65535
na IP miktorika to presmeruje ale s dalsim webservrom to nefacha ...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
janrad píše:na IP miktorika to presmeruje ale s dalsim webservrom to nefacha ...
Nechápu...jako ,že pokud zadáte IP MikroTiku tak to přesměruje a pokud zadáte libovlnů stránku ,tak ne?
0 x