❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Je něco jako iptraf v Mikrotiku?
Je něco jako iptraf v Mikrotiku?
Zdravím je něco jako iptraf v mikrotiku? Kde vidím IP adresu či MAC a momentální rychlost
0 x
riddick píše:Zdravím je něco jako iptraf v mikrotiku? Kde vidím IP adresu či MAC a momentální rychlost
já to sleduju přes Queues
0 x
riddick píše:Zdravím je něco jako iptraf v mikrotiku? Kde vidím IP adresu či MAC a momentální rychlost
tools / torch
0 x
aj_rade píše:tohle ale nehledal, chce jistě globální rychlost na dané IP, torch ukazuje jednotlivé spojení na dané IP, což je silně nepřehledné....
ale pokud mu stačí toto, tak pak je torch ideální...přiznám se, že sem si na něj nevzpomněl
Kdyz si nastavis na torchu aby sledoval jen rychlost, tak sleduje globalni rychlost. Zkus si to, umi to docela hodne.
0 x
raven-il píše:aj_rade píše:tohle ale nehledal, chce jistě globální rychlost na dané IP, torch ukazuje jednotlivé spojení na dané IP, což je silně nepřehledné....
ale pokud mu stačí toto, tak pak je torch ideální...přiznám se, že sem si na něj nevzpomněl
Kdyz si nastavis na torchu aby sledoval jen rychlost, tak sleduje globalni rychlost. Zkus si to, umi to docela hodne.
máš pravdu, díky moc, já to moc nestudoval, ale vidím, že můj starej dobrej Iptraf z IPCopu to plně nahrazuje což je zupa.
Eště jednou díky

0 x
jo díky. jeste kdyby to šlo exportovat.či ukládat do textáku. ale to zatím stačí. nastavení o grafech si prvně prostuduju, stejně zřejmě využiju bilingo protože mrtg mi nešlo nastavit a prtg mi ukazuje celkovou aktualní ryclost routeru a ne rychlost ke každé iP. což je škoda. Na PC linuxu mi to ukazuje dle Ip i globálně.
0 x
riddick píše:jo díky. jeste kdyby to šlo exportovat.či ukládat do textáku. ale to zatím stačí. nastavení o grafech si prvně prostuduju, stejně zřejmě využiju bilingo protože mrtg mi nešlo nastavit a prtg mi ukazuje celkovou aktualní ryclost routeru a ne rychlost ke každé iP. což je škoda. Na PC linuxu mi to ukazuje dle Ip i globálně.
Vse je jen otazka spravne konfigurace
0 x
--- Hi Gogo ---
Zkuste mne treba kontaktovat na ICQ ; jinak popisoval sem presny postup uz nejmene 2x tady na foru .. teda jen MRTG ale PRTG umi importovat nastaveni z mrtgriddick píše:To věřímTřeba na to příjdu
0 x
--- Hi Gogo ---