❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MAC a IP

Návody a problémy s konfigurací.
napo

Re: MAC a IP

Příspěvekod napo » 17 years ago

mewriksh píše:Panove tak naprosta parada uz jsem to udelal jak jste napsaly a super, dal jsem si tam i to logovani a naprosta parada uz vim kdo co dela. A pritom je to tak jednoduche :-) . Mam jeste dotaz ohledne toho jak se mi to zapisuje do logu, da se to nejakym sriptikem posilat na mailik a neco treba zalohovat cely ten log treba po jednom dni ne tak....to proto abych vedel kdo to zkousel kdyz se hned nedostanu k MK abych se podival a hlavne on se ten log premazava tak ze tam nevidim vse...

prosim ta, je potrebne davat do ARP tabulky aj IP a MAC adresy AP u klientov? alebo stacia len klienske pocitace... vdaka za odpoved
0 x

mewriksh

Příspěvekod mewriksh » 17 years ago

Prisel jsem na mensi drobnost, kdyz do ARP tabulky pridam MAC + IP a vypnu na LAN arp=disabled tak cca po 2-3min se mi PC odpoji a konec, musim to zase povolit aby bylo vse O.K. nevite kde je zadrhel??? A to jsem mel radost ze to chodi....:-(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

a zadal jsi tam to PC co se odpojí?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

mewriksh píše:Prisel jsem na mensi drobnost, kdyz do ARP tabulky pridam MAC + IP a vypnu na LAN arp=disabled tak cca po 2-3min se mi PC odpoji a konec, musim to zase povolit aby bylo vse O.K. nevite kde je zadrhel??? A to jsem mel radost ze to chodi....:-(

arp=reply-only
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

mewriksh

Příspěvekod mewriksh » 16 years ago

Poradite nejaky syslog?? Abych to nemusel zapisovat do MK.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

syslog-ng na debianu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

mewriksh

Příspěvekod mewriksh » 16 years ago

Co na Windows XP?? Debian teprve budu stavet, musim si stim teprve pohrat nikdy jsem jeste linux nemel.
0 x

mewriksh

Příspěvekod mewriksh » 15 years ago

Ahoj hosi, tak mam mensi problem a nevim kde je chybka...treba poradite.
Mam ted verzi MK 3.3 a kdyz dam ARP na ethernetu na replay-only a dam statickej zaznam a pripojim do ethernetu jiny zarizeni ktery zaznam nema tak to normalne jede. Kdyz dam eth do arp disabled tak to jede taky aniz by to bylo zapasane v ARP tabulce....kde muze byt chyba??
Dik...
0 x

mewriksh

Zkousel jste nekdo na verzi 3.30 jestli to jde a nebo ne??? Me to nechce chodit a nevim kde muzu delat problem. Chodi vam to???
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

nemáš to tam v bridge?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mewriksh

Aha, tak mam to v bridge. Kdyz to tedy budu mit v bribge tak mi to nepojede??? Mam totiz Wlan a Lan1 v bridge abych tam mel stejny rozsah s branou a je to z duvodu aby se mi Windows XP videl pres mista v siti. Pokud by to slo udelat jinak poradi nekdo??? Kdyz bych to vyhodil z bridge a dal tam samostatne rozsahy uvidi se PC ve Windows XP pokud budou pod stejnou pracovni skupinou?? Mam tam totiz program na hotelnictvi a ten takto beha a pres to se do nej prihlasuji ostatni PC s programem.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Pokud to proroutuješ,tak pc se v síti dopingne,ale ve windous sdílení ho neuvidíš,jen když zadáš do tohoto počítače
\\XXX.XXX.XXX.XXX tak se do sdílení dostaneš.Myslím že bys musel mýt postawený WINS Server aby se pc viděli v routované síti.
0 x

netko

Příspěvekod netko » 15 years ago

Ahojte poradite mi niekto mam mk. Ip/arp v nom su vsetky arp kzm nekliknem v MK pravim a dam make static dynamicke.

add comment disable edit enable export find print remove set
[admin@MikroTik] /ip arp>

som v konzole a skusam co kolvek ale nic ma nenapada vymenili sme jeden router kdeje viac ako 500 Arp potrebujem taku vec ze ked sa tam klien pripoji tak je jeho ip dynamicka. Moj napad je taky ze tam spravim taku funkciu kazdu hodinu by sa spustil script a spravil by to same ako ked kliknem pravim a dam make static.

Dakujem za kazdu radu.
0 x