❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nstreme pro klienty

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: nstreme pro klienty

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jo to já nevim, tobě to nefunguje, mě jo. Rušení je tu až dost, máme tu hodně velkých rušivých firem atd. Technicky vzato si nstreme udělá místo sám protože je agresivnější než obyč Ačko.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

hapi píše:jo to já nevim, tobě to nefunguje, mě jo. Rušení je tu až dost, máme tu hodně velkých rušivých firem atd. Technicky vzato si nstreme udělá místo sám protože je agresivnější než obyč Ačko.

presne jak hovoris... urobi si miesto sam - proste to druhe odpiska - odreze - zrusi. nazvi si to jak chces. pusti si takto 5-7 spojov / sektoriek a si v prdeli. ja mam skusenosti take, ze ak pustim nstream na nejakom kanali, tak aj susedne kanaly (jeden vyssi a jeden nizsi) su prakticky nepouzitelne. okrem toho tu je sama motorola, co je este horsie ako nstream. to este aj nstream zarusi.
nstream je dobry, ale mam viac dovodov ho nepouzivat, napriklad - pouzitelne je to len v dedinach, kedze mesto je total mimo. po dedinach mam zial vo vacsine rb433 a pod, kde ak zapnes nstream, tak mi to zarusi ostatne dve karty. a ked uz sa mam rozhodnut, ci tam dam dalsie rb s krabicou, pigtailom a kablom, tak tam radsej dam bullet a mam jednak vacsiu priepustnost a lahsiu a cistejsiu pracu a za menej penazi. no nezober to... :-)
0 x

hapi

no jasně no, hlavně že máš výmluvu. Víš, existujou určitý pravidla při kanálování, například že dva kanály vedle sebe na jednom bodě se nedávaji protože ty karty zpravidla na to nemaji aby vedle sebe na kanálech fungovaly bez ovlivňování se navzájem. RB433 je shit a tohle obecně dělá proto jí nepoužíváme. Co chceš od zařízení kde jsou karty řekněme 5mm od sebe. Aktuálně jedeme 3 sektory na jednom bodě v nstreme + 2 spoje ptp. No, jede to bez problemu a parádně. Je třeba ladit, nedávat klienty se špatnými signály atd. Používat kvalitní zařízení, kvalitní anteny, kabely, prostě všechno. Já vim že je snadnější vzít bullet, vohulit to a posadit za sektor. Mimochodem na aspě prodávaji zesilovač na 5GHz. Nstreme je dobrá věc a funguje. Ale co si budeme nalhávat. Nstreme údajně leze z kanálu ven stejně jako Nko. Nko ovšem má tu vlastnost, že neni tak agresivní a poslouchá i okolí. No ale koho to zajímá, canopy přijde na trh a dovolí si dát do 5.7-5.9 pásma výkon 36dB + integrovanou antenu a ještě se na přednášce usmívá jak to trochu překračuje normu. Pak taky samozřejmě ještě agresivnější komunikací co sundá všechno okolo takže myslim že je to všechno uplně fuk.
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 15 years ago

Takže je to venkovním rušením? Ani bych se nedivil. Nebo se ty karty ovlivnuji navzajem? Kanalove rozestupy mam docela daleko co to šlo samozřejmě.
0 x

hapi

v tvém případě nevim, třeba to dělá deska samotná. Nám tu v PC běželi 3x nstreme a 3x bez nstreme a mám odzkoušeno že jsem při vytížení všech spojů jel skrz všechny wifiny na jednou 160Mbit.
0 x

Martin Petržel
antispam: Ano

Příspěvekod Martin Petržel » 15 years ago

Tak svou první otázku zkrátím. Máte někdo zkušenosti s nstreme-dual pro klienty? Jako AP bych viděl spíš PC s CM9 nebo snad RB? Můžete někdo doporučit jak vysílací, tak klientské antény? Jaké RB ke kliošům? Musím to provozovat výhradně na dvou kartách?? Nejde pro RX a TX použít každý konektor na kartičce. (antena A a B).
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Martin Petržel píše:Tak svou první otázku zkrátím. Máte někdo zkušenosti s nstreme-dual pro klienty? Jako AP bych viděl spíš PC s CM9 nebo snad RB? Můžete někdo doporučit jak vysílací, tak klientské antény? Jaké RB ke kliošům? Musím to provozovat výhradně na dvou kartách?? Nejde pro RX a TX použít každý konektor na kartičce. (antena A a B).

Pletes jabka s hruskama, Nstreme dual je vylozene PtP spoj, ty potrebujes Nstreme, coz je jednokartova zalezitost.
0 x

Martin Petržel
antispam: Ano

Příspěvekod Martin Petržel » 15 years ago

Jo, už v tom mám jasno ;) Ale svou nevědomostí jsem vytvořil zajímavou otázku ne? :D Od začátku mi však jde o plně duplexní spoj pro klienty... Nikdo to nezkoušel dát na sektory? Technicky možné to je ne? Pokud tedy dual nstreme nevyžaduje nějakou užší směrovost na anténách nebo tak něco...
0 x

hapi

ne neni. Teda pokud myslíš duplex tak jak ho zamejšlí mikrotik. Tam to prostě nejde ani zadat.

Asi v tom nemáš dost jasno :-)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 15 years ago

Ahoj Martine,myslím že hledáš něco podobného jako já pro koncáky a páteře :D .

http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=6421
0 x

hapi

David2006 píše:Ahoj Martine,myslím že hledáš něco podobného jako já pro koncáky a páteře :D .

http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=6421

co má společnýho M5ka s duplexním připojení klientů?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 15 years ago

Myslím že jde o tuhle záležitost jako AP kdy to jede po obou polarizacích:

http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=s ... stiid=1548
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 14 years ago

U mna N-streme prinasa tiez iba plus. V stredne zarusenom prostredi kde sa da najst aspon jeden ako tak pouzitelny kanal ale aj tak pri takmer nepouzitelnom uploade priklad 2mbps po zapnuti N-streme to ide 15mbps. Downloadu to tiez pomoze, s nejakych 24mbps bez to da 31mbps s N-streme. V silne zarusenom prostredi kde niet uhnut ani n-streme nepomoze. Jedine najst vhodnu frekvenciu,zmenit anteny az potom n-streme zlepsi priepustnost. Cize nie je to vseliek ale z 80% pomoze.
0 x