❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

modem ADSL (O2) + MK

Návody a problémy s konfigurací.
TOMIK

Re: modem ADSL (O2) + MK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

tichac píše:Takže vyřešeno, vyměnil jsem modem za obyč Zyxel 660 (1xLAN) a chytlo se to v pohodě.
Řeším ještě jednu věc, jak zviditelnit jednotlivé subnety mezi sebou.
Chtěl bych např. namapovat jednotku z PC na subnetu 192.168.5.0 na 192.168.2.0.
Nyní se navzájem nevití, ping neodpovídá. Díky, P.

Myslíš tenhle modem

http://www.zyxel.cz/web/product_family_ ... 73E95FF97F
0 x

tichac
antispam: Ano

Příspěvekod tichac » 15 years ago

Jo, jo, to je on, akorát bez USB.

Tak také vyřešeno, ssry za hloupý dotaz.
0 x

Mix

Příspěvekod Mix » 15 years ago

Dobrý den,
měl bych dotaz na který mi zatím v žádné podobné diskusi nebylo odpovězeno a vysvětleno a sám nato nepřicházím.
K čemu je dobré mít před MK ještě klasickej ADSL modem v bridge, když všechno vytáčení a připojování pak dělá MK???
Jen tak ze zájmu si s tímhle nastavením a zapojením hraju a moc se zatím nedaří. MK bez modemu se jen připojuje a odpojuje.
předem děkuji za vysvětlení případně radu
0 x

ef

Příspěvekod ef » 15 years ago

Protože ADSL linka je dvojlinka a né Ethernet. Sice konektor vypadá stejně ale je tam úplně něco jiného. MK ti nikdy přímo nevytočí ADSL linku. Leda že by jsi sehnal modem do minipci a v mikrotiku byl na to driver.
0 x

Mix

Konektor je jinej to je pravda, ale když ho překrimluju do datovejch linek RJ-45 tak to jen kolabuje na ovladačích MK a tom jak to přechroupe síťovka to je pravda.
Takže stoho nic nebude :( škoda ale i tak díky
0 x

ef

To je právě to že nemůžeš do Ethernetu strčit ADSL linku. To je jako by jsi chtěl aby ti auto na benzín jezdilo i když do něj načepuješ naftu. To by rovnou Kyslík nedával lidem ADSL modemy a říkal lidem ať si to strčí přímo do PC a vytočí tunel. Proto se taky prodávají routery ADSL a Ethernetové, proč by výrobce dělal dva typy zařízení pokud by to byla shodná technologie. A jak si překrimpoval konektor??? Klasickej etherne používá minimálně 4 páry, jeden pár pro Tx a druhý pro Rx jak sis představoval to nabastlit na dvojlinku?
0 x

Mix

Jak říkám jde o střeva co ti to dokáže zkousnout.Po paru ti jde desítková síť,sice nic slavnýho ale jde. Dokonce jestli se nepletu tak zyxel to přímo dáva ke svejm modemum 2páry z telefoní koncovky na RJ45, mám to na stole.
0 x

ef

Promiň, ale ethernet na dvojlince jsem nikdy neviděl, maximálně na koaxu. I 10Base-T Jako přenosové médium používá kroucenou dvojlinku s rychlostí 10 Mbit/s. Využívá dva páry strukturované kabeláže. Pokud se pletu dokaž mi opak rád se poučím. Proto se i ptám jak si nacvaknul tu dvojlinku na konektor?
0 x