❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
stahovanie a zaroven prehliadenie z jednej ip
stahovanie a zaroven prehliadenie z jednej ip
hladam to tu na fore uz druhy den, potrebujem nastavit v mikrotiku to aby pokial sa stahuje subor, sli normalne prezerat stranky. priklad: domaci router za nim synacik a otecko. synacik vkuse stahuje a ocko si chce citat noviny. ako docielit aby ockovi isiel internet v "pohode"? viem, ze to ide nastavit ale neviem to najst... vdaka
0 x
Na to je docela zajimavy frontovaci algoritmus PCQ, popripade s priorizovanim danych toku.
0 x
dakujem za rychlu odpoved. nie je to ono, bolo to jednoduchsie, nastavovalo sa to niekde vo firewalli, aj som to skusil a fungovalo to len som si to neulozil... 

0 x
Prosimte podivej se na nejaka dema tady, moje urcite funguje mozna i jiny nevim. Popr v manualu mikrotiku se o tom leccos dozvis.
0 x
a já ti rovnou řeknu že to nejde. Typickej user má agregovanou linku takže bez řízení na straně tvýho poskytovatele nemůžeš priorizovat provoz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
cancel píše:dakujem za rychlu odpoved. nie je to ono, bolo to jednoduchsie, nastavovalo sa to niekde vo firewalli, aj som to skusil a fungovalo to len som si to neulozil...
Nemyslíte QoS (Quality of Service) ?
0 x
a nemyslí náhodou jednoduchý zaříznutí na maximální rychlosti jednu ip?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
spis uprednostneni jedne ip pred 2 coz by se dalo zaridit
0 x
cancel píše:hladam to tu na fore uz druhy den, potrebujem nastavit v mikrotiku to aby pokial sa stahuje subor, sli normalne prezerat stranky. priklad: domaci router za nim synacik a otecko. synacik vkuse stahuje a ocko si chce citat noviny. ako docielit aby ockovi isiel internet v "pohode"? viem, ze to ide nastavit ale neviem to najst... vdaka
tu ti nepomoze ani klasicky burst... musis to riesit dvoma pravidlami pre download a dvoma pre upload a pomocou nich nasimulovat burst. ide to krasne, len je to troska pracnejsie ako klasicky zadavat pravidla.
0 x
ahoj,
udelej si dve pravidla pro down v mangle a to same v queue.
u prvniho down omez nastaveni pres dst-limit. treba jako to mam ja.
v queue pak muzes u pravidla s dst-limit nastavit klidne vetsi rychlost.
Tohle mi funguje pekne, muzes stahovat a u toho si rychle prohlizet internet.
L.
udelej si dve pravidla pro down v mangle a to same v queue.
u prvniho down omez nastaveni pres dst-limit. treba jako to mam ja.
;;; User 1
chain=xxx action=mark-packet new-packet-mark=User 1_up passthrough=no src-address=10.13.1.15
chain=xxx action=mark-packet new-packet-mark=User 1_down_B passthrough=no dst-address=10.13.1.15
dst-limit=30,15000,addresses-and-dst-port/10m
chain=Sxxx action=mark-packet new-packet-mark=User 1_down passthrough=no dst-address=10.13.1.15
v queue pak muzes u pravidla s dst-limit nastavit klidne vetsi rychlost.
Tohle mi funguje pekne, muzes stahovat a u toho si rychle prohlizet internet.
L.
0 x
dakujem LadaP.pomohlo. a dakujem aj ostatnym.
mimochodom, nedalo mi to a nasiel som to (forum som presiel asi 3x uff)
to co som myslel je to spomenute v tomto vlakne http://ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=734&st=0&sk=t&sd=a&hilit=limit+by
mimochodom, nedalo mi to a nasiel som to (forum som presiel asi 3x uff)

0 x