Tak se hlásím z terénu RB800 na vzdálenost asi 30m krásnej signál,pustím bandwidth test a nic se neděje naměřené hodnoty jsou pěkné 50Mbps/50Mbps rate 78-HT/160-HT.
Pustím podruhé přes TCP a ejhle restart RB800, po resetu další test a další restart.
Otázka: "Bude to dělat i při ostrém provozu" ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zamrzání RB800
a teď jak to děláme my odpůrci RB800
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
HAPI, ja niesom zastanca a ani nadcenec RB800,..ale zrovna tvoju verziu vysialaca by som si taktiez uz nedal,nespravil. Mam nejak tak podobne riesene niektore starsie vysielace, ako mas ty,...a taktiez maju svoju nevyhodu
.
Napr.: teraz v tychto horucavach je ta skridla tak rozpalena, ze by sa mi zadok uvaril a nieco ist hore menit, by som sa musel dlho prehovarat. Pri burkach a lejakoch prsi i niekolko dni,.tak tu krabicku nedokazes otvorit, bez toho, aby ti do nej nespadlo par kvapiek.. Ma to i vyhody, ze jednotlive vysielace karty si navzajom velmi malo rusene,... a taktiez jeden si to tak spravi a druhy zase nie,..je to na cloveku, kazdy nieco ine uprednostujeme...
Vzdy ked spravim novy vysielac, vzdy pridem po par dnoch nato, ze sa to dalo este lepsie spravit,.. a to ma tak povediac vytaca,..

Napr.: teraz v tychto horucavach je ta skridla tak rozpalena, ze by sa mi zadok uvaril a nieco ist hore menit, by som sa musel dlho prehovarat. Pri burkach a lejakoch prsi i niekolko dni,.tak tu krabicku nedokazes otvorit, bez toho, aby ti do nej nespadlo par kvapiek.. Ma to i vyhody, ze jednotlive vysielace karty si navzajom velmi malo rusene,... a taktiez jeden si to tak spravi a druhy zase nie,..je to na cloveku, kazdy nieco ine uprednostujeme...
Vzdy ked spravim novy vysielac, vzdy pridem po par dnoch nato, ze sa to dalo este lepsie spravit,.. a to ma tak povediac vytaca,..

Naposledy upravil(a) roman.wifi@post.sk dne 07 Aug 2010 00:56, celkem upraveno 1 x.
0 x
no hele asi takhle. Jediný místa kde se odpalujou karty jsou všesměrky. Jinde v životě neodešla a dneska maji udajně už i karty od mikrotiku přepětovky takže čeho se bát? Co mám dělat s takovym FOD od orcave nebo alcomy, summitu atd.. v 10GHz? Tam se to nijak neřeší. Vlastně u všech 10GHz spojích je u antény většinou ODU a taky se to neřeší. Vlastně cokoliv i třeba 80GHz, 60GHz... Všechno FOD čili všechno venku. Neřešim nějaký poruchy koaxů, nekvalitu koaxů a zatejkání do konektorů a podobný věci... UTP kabel si lehce natahnu znova a proměřim během chvíle. A jak už jsem psal. V drtivý většině se něco stane s antenou.
Moje rada zní, udělej APčko tak aby nikdy neodešlo. Narvu tam přepětovky nebo karty co jí maji na sobě. Na ethernet DBII dělá krásnou malou. Co může odejít?
Mám raději cpát RBčka pod střechu kde nemůžou dejchat? To je asi taková teorie jako že pasivní počítač nepotřebuje chladit. Oni tak trochu výrobci počítaji že někdo pasivní desku dá do case kde většinou větrák je na profuk celáho case a nebo to provětrá větrák od zdroje. No ale nehodlám na APčkách mít větrák na kterym bude záviset 8 wifikaret a ještě k tomu to stojí na nejhorších 40mm větrákách... No a to nemluvim o tom, že to zavřete do indor case a tim se celí APčko udusí a šmitec. A to nemluvim o zahřívání wifikaret a rozjíždění frekvencí a podobně.
Taky timhle způsobem řešim na šachtách problém s tim, že jedna anténa je potřeba na jedný straně šachty a druhá na opačný straně. To už jiná možnost neni.
Moje rada zní, udělej APčko tak aby nikdy neodešlo. Narvu tam přepětovky nebo karty co jí maji na sobě. Na ethernet DBII dělá krásnou malou. Co může odejít?
Mám raději cpát RBčka pod střechu kde nemůžou dejchat? To je asi taková teorie jako že pasivní počítač nepotřebuje chladit. Oni tak trochu výrobci počítaji že někdo pasivní desku dá do case kde většinou větrák je na profuk celáho case a nebo to provětrá větrák od zdroje. No ale nehodlám na APčkách mít větrák na kterym bude záviset 8 wifikaret a ještě k tomu to stojí na nejhorších 40mm větrákách... No a to nemluvim o tom, že to zavřete do indor case a tim se celí APčko udusí a šmitec. A to nemluvim o zahřívání wifikaret a rozjíždění frekvencí a podobně.
Taky timhle způsobem řešim na šachtách problém s tim, že jedna anténa je potřeba na jedný straně šachty a druhá na opačný straně. To už jiná možnost neni.
0 x
Pokud používáš tuto ochranu http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1531 jak ji uzemnuješ v těch plastových jirous boxech? Vidím že ven ti vede jen UTP.
P.S. Trošku to začíná být mimo RB800. Chtělo by to přesunout část diskuze aby jsme to tu nezasírali
P.S. Trošku to začíná být mimo RB800. Chtělo by to přesunout část diskuze aby jsme to tu nezasírali
0 x
-
HAPI,.. v niecom mas pravdu a vnieco zase nie. Mam tu asi 5ks kariet, ktore ohluchli a niektore nejdu v 5Ghz,.. po burkach
a vsesmerovu antenu som nikdy nekupil , ci to bolo v 2,4Ghz a i v 5Ghz. Bol som cez zimu na strechach, ci na rodinnych domov, alebo na bytovkach a neveril by si tomu,... Su tam folie, skridla,..a snech sa tam nafuka i tak a nie v malom mnozstve. Nehovorim, ze som prisiel na sposob, ktory je najlepsi,.. ale hovorim,. ze tie foto co si tu dal toho vysielaca,.. neviem ako by si vymenil nieco na strechce cez zimu, ked napadne 20-30cm snehu a to nehovorim, ked sa snech zacne topit a skrdli zmrznu dokopi,..az tak, ze nejdu ani povysunut. Zapajal som cez zimu klientov a niekedy som mal uz take bobky,..ze mi vsetko jedno jedno nebolo,..a ked som si metlou mohol odhrnut snech a povysunut skridli v -15°C bol som nateseny, ako dieta.
Casom na to prideme kazdy a kazdy jeden sa zdokonalujeme a zlepsujeme a konca to nema. Nieco podobne mam i ja tak riesene...ale inak.
S tvojich foto je vidno, ze tam maz zdroj polozeny na plastovej skrinke, klasicky len troska silnejsi ktory napaja Pasivní PoE adapter/8x portovy zlucovac a podtym mas RB750. Ten zdroj nieje zrovna rozumne umiestneny a polozeny. Ja na tvoje riesenie nehovorim nic,.. len, ze ta tvoja skrinka je pre mna mala,..
Ja tam mam zdroj s prepetovou ochranou ktory utiahne 150W a 10A na vystupe z odpojovacom baterie,...atd,. Mam tam 20Ah gelovu bateriu, ktora mi zabespeci, cca 5-12hodin provozu bez elektriny, podla zataze a ked bateria padne na 10,5V tak ju zdroj odpoji a RBcka sa vypnu,.Pri nabehnuti elektriny RBcka nabehnu a bateria sa pomali dobije. Nikdy sa nestalo, ze by RBcko korektne nenabehlo, ci zamrzlo kvoli zdroju. Kedykolvek mozem vymenit pristroj za silnejsi, ci slapsi, kedykolvek hocico nove pridat, bez nejakych dlhych vypadkov na vysialci, len z kratkymi, ktory ani klienti nepostrehnu. Plechova skrina lepsie chrani pristroje pri burkach, nez plastova a taktiez kovova lepsie odvadza teplo....atd... ako som uz spomenul, mne nejde o to, kto ma lepsie vyriesene vysielace,.ale ide mi o to, kto pride z novymi napadmi,kto ako riesi svoje vysielace,.a tym by som sa chcel i ja motivovat a zdokonalovat tie svoje,.
, nato je toto forum, aby sme si radili pomahali,.a nie aby sme sa osocovali,
Ak povies HAPI, ze tvoj vysielac je lepsi, asi mas pravdu a ja suhlasim
. Nemam dovod ti neverit,.ja hladam nove napady, riesenia,.atd,..aby som sa mohol zlepsovat,..
PS: co sa tyka tych RB800,.. ako vam idu, tie co ste kupili teraz, nedavno,.??? Stale zamrzaju??? alebo, uz idu aj vo vyssich teplotach,..
Dakujem za odpoved,..
PS2: ospravedlnujem sa za miernu odchilku od povodnej temy,..ak chcete, tak tie prispevky mozem zmazat, nemaju tu co robit,.
ak by to nejako vadilo, len dajte vediet

Casom na to prideme kazdy a kazdy jeden sa zdokonalujeme a zlepsujeme a konca to nema. Nieco podobne mam i ja tak riesene...ale inak.
S tvojich foto je vidno, ze tam maz zdroj polozeny na plastovej skrinke, klasicky len troska silnejsi ktory napaja Pasivní PoE adapter/8x portovy zlucovac a podtym mas RB750. Ten zdroj nieje zrovna rozumne umiestneny a polozeny. Ja na tvoje riesenie nehovorim nic,.. len, ze ta tvoja skrinka je pre mna mala,..

Ja tam mam zdroj s prepetovou ochranou ktory utiahne 150W a 10A na vystupe z odpojovacom baterie,...atd,. Mam tam 20Ah gelovu bateriu, ktora mi zabespeci, cca 5-12hodin provozu bez elektriny, podla zataze a ked bateria padne na 10,5V tak ju zdroj odpoji a RBcka sa vypnu,.Pri nabehnuti elektriny RBcka nabehnu a bateria sa pomali dobije. Nikdy sa nestalo, ze by RBcko korektne nenabehlo, ci zamrzlo kvoli zdroju. Kedykolvek mozem vymenit pristroj za silnejsi, ci slapsi, kedykolvek hocico nove pridat, bez nejakych dlhych vypadkov na vysialci, len z kratkymi, ktory ani klienti nepostrehnu. Plechova skrina lepsie chrani pristroje pri burkach, nez plastova a taktiez kovova lepsie odvadza teplo....atd... ako som uz spomenul, mne nejde o to, kto ma lepsie vyriesene vysielace,.ale ide mi o to, kto pride z novymi napadmi,kto ako riesi svoje vysielace,.a tym by som sa chcel i ja motivovat a zdokonalovat tie svoje,.

PS: co sa tyka tych RB800,.. ako vam idu, tie co ste kupili teraz, nedavno,.??? Stale zamrzaju??? alebo, uz idu aj vo vyssich teplotach,..
Dakujem za odpoved,..
PS2: ospravedlnujem sa za miernu odchilku od povodnej temy,..ak chcete, tak tie prispevky mozem zmazat, nemaju tu co robit,.

0 x
nevim no, asi se chovám ke kartičkám lépe než ty a neodcházeji. Ten zdroj je silnej co tam mám, tušim asi 90W a záloha tam zatim neni nutná, je na tom jenom jeden klient. Neříkám že je to optimální ale taky jak už jsem řek, na sektorech a směrovkách nám karta nikdy neodešla a ethernetový porty na RB411 taky ne. To pod tim poečkem je obyčejnej switch. Dávám přednost čemukoliv jinýmu než zařízení který má karty nad sebou což je případ právě RB800.
Jak sem říkal, přístup tam neni ideální ale to že dám RBčka pod střechu nic nevyřeší. Jestli nateče do anten nebo konektorů, musíš stejně nahoru.
Byl to jenom příklad toho, jak se dá efektivně obejít RB800 tak aby se nemusela kupovat a nemuselo se řešit její nevýkon.
Jak sem říkal, přístup tam neni ideální ale to že dám RBčka pod střechu nic nevyřeší. Jestli nateče do anten nebo konektorů, musíš stejně nahoru.
Byl to jenom příklad toho, jak se dá efektivně obejít RB800 tak aby se nemusela kupovat a nemuselo se řešit její nevýkon.
0 x
-
- antispam: Ano
Jedinej blázen co tu koupil RB800 za poslední týden a půl asi budu já 
Je možné že se při obyčejném bandwidth testu resetuje kvůli napětí ? Napájím to přes PoE který k tomu dává i4wifi.

Je možné že se při obyčejném bandwidth testu resetuje kvůli napětí ? Napájím to přes PoE který k tomu dává i4wifi.
0 x
-
Moj nazor, ze je to mozne. Uz ked sa prechadzalo z RB532 na RB600, tak uz tam bola vidiet vecsia spotreba a narocnost zdrojov a robilo to iste, ze sa pri zatazeeny restartovali,..
PS: ak by mal niekto zaujem tak mam zopar takychto zdrojov a mam dva typi,.jeden 3-5A a druhy 6-8A. Prve cislo je v neustalej prevadzke a druhe cislo je kratkodobo,..napr, pri startovany RB, kedpotrebuju viacej amperov. cena cca 15euro cize cca 400Kc. Dam i zaruku 6mes. a ak treba i na FA.
Maju budik, ukazovatel odberu v Amperoch. Hned si mozes spravit zaver, aky zdroj treba, aby ti to islo, alebo vypocitat spotrebu,.atd...
PS: ak by mal niekto zaujem tak mam zopar takychto zdrojov a mam dva typi,.jeden 3-5A a druhy 6-8A. Prve cislo je v neustalej prevadzke a druhe cislo je kratkodobo,..napr, pri startovany RB, kedpotrebuju viacej amperov. cena cca 15euro cize cca 400Kc. Dam i zaruku 6mes. a ak treba i na FA.
Maju budik, ukazovatel odberu v Amperoch. Hned si mozes spravit zaver, aky zdroj treba, aby ti to islo, alebo vypocitat spotrebu,.atd...
- Přílohy
-
- obr2.jpg
- Zdroj 13,8V
- (133.08 KiB) Staženo 567 x
0 x
@hapi Co používají "odpůrci RB800" za switch co je na foto ?
" To pod tim poečkem je obyčejnej switch "
" To pod tim poečkem je obyčejnej switch "
0 x
stolní gigovej tplink. Po vyhození vstupních kondíků a nahrazení za větší voltáž ten switch zvládne až 35V takže to můžu připojit na AD155B tedy 2x12V zálohu a napájí to kompletně celej bod. Ten switch je poslední verze od tplinku a skoro vůbec nehřeje.
0 x
hapi píše:stolní gigovej tplink. Po vyhození vstupních kondíků a nahrazení za větší voltáž ten switch zvládne až 35V takže to můžu připojit na AD155B tedy 2x12V zálohu a napájí to kompletně celej bod. Ten switch je poslední verze od tplinku a skoro vůbec nehřeje.
Takže tento typ TL-SG1008D ?
http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=switch&content=spe&pmodel=TL-SG1008D
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1632
http://debugmo.de/?p=134
0 x
je to ten typ ale neni to on. Ten co je na poslednim linku mám doma ale neni to ten co mám v tý krabici. Nevim jestli je to novější nebo starší revize ale ten na tom poslednim linku má obrovský plastový kryty a ten co jsem ho vybrakoval byl malej a má jinak umístěný chipy a jiný chladiče. Má i jinou elektroniku ale napájecí část je stejná.
0 x
-
- antispam: Ano
Nakoupil jsem zdroj 48V / 1A společně s jiným PoE injektorem a je po problému s restartováním.
Takže TP Link PoE inejktor co k tomu dodává i4wifi je naprd.
Takže TP Link PoE inejktor co k tomu dodává i4wifi je naprd.
0 x
to my všichni víme že zdroje k tomu dodávaný jsou na nic. Jako by jsi na foru byl po prvý a po prvý si slyšel že základem stability je zdroj.
0 x