❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

umělé prodloužení odezvy

Návody a problémy s konfigurací.
JaraX
antispam: Ano

Re: umělé prodloužení odezvy

Příspěvekod JaraX » 15 years ago

wachler píše:Možná je to výstřel do tmy, ale co zkusit ten spoj zarušit (dát vedle vysílač na stejném kanálu případně mikrovlnou troubu nebo tak něco... ) ?

"zkurvit" spoj není problem, prostě se spolu s prodloužením odezev rovnou i začnou ztrácet pakety, takže spadne i kvalita hovoru krom toho že se o trošku prodlouží odezvy
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 15 years ago

A nebo ve firewallu pouzit volbu action: tarpit ?!
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

routerboardista

Příspěvekod routerboardista » 15 years ago

JaraX píše:Zdravím pánové,
dělám menší vyzkum do školy do jako diplomovou práci a zajimá mě jeslti vás nenapadá jak uměle prodloužit odezvu na mikrotikovém spoji bez ztráty paketů, jde mi o to že potřebuji dosáhnout odezvy 300ms, 500ms, 800ms, 1000ms, 1500ms, 2000ms, 3000ms a 4000ms,
udělat ztratovost paketů neni problem, ale jak prodloužit odezvy mě nenapadlo. díky.

Chlape myslíš tohle ? :-)
Přílohy
ping.jpg
ping
(243.88 KiB) Staženo 700 x
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

JaraX

routerboardista píše:
JaraX píše:Zdravím pánové,
dělám menší vyzkum do školy do jako diplomovou práci a zajimá mě jeslti vás nenapadá jak uměle prodloužit odezvu na mikrotikovém spoji bez ztráty paketů, jde mi o to že potřebuji dosáhnout odezvy 300ms, 500ms, 800ms, 1000ms, 1500ms, 2000ms, 3000ms a 4000ms,
udělat ztratovost paketů neni problem, ale jak prodloužit odezvy mě nenapadlo. díky.

Chlape myslíš tohle ? :-)

no ale ja z těch odezev potřebuju udělat trošku větší čisla a samozřejmě nejen pro icmp, potřebuju simulovat satelitní spoj
0 x

routerboardista

Příspěvekod routerboardista » 15 years ago

Tak mám pocit, že toho moc neznáš. Kde si přišel k tomu, že satelitní internet má 4s zpoždění ? Co je podle tebe ten satelitní internet, nějaký předělávaný ofsetovky s plechovkou ???

Ten můj náznak nebyl samozřejmě jen o pingách, týkal se všech protokolů.
Tak si říkám, že chceš nasrat konkurenci a hodit jim do sítě takovej "zpožďovač". :D
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 15 years ago

:-) Je to mimo ,ale pujčil bych Ti jeden náš Mikrotik kde při nějake neznáme příčině mám pingy na všechny uživatele 1000 ms bez ztraty pingu . Minimální zátěž ,minimalní toky dat nikde nic nevidím a přesto to se to stava ovšem ne trvale.
Byl to žert když to neni trvale tak to nevyřeší,ale možná že nam někdo něco podobneho děla v síti
0 x

JaraX

routerboardista píše:Tak mám pocit, že toho moc neznáš. Kde si přišel k tomu, že satelitní internet má 4s zpoždění ? Co je podle tebe ten satelitní internet, nějaký předělávaný ofsetovky s plechovkou ???

Tak si říkám, že chceš nasrat konkurenci a hodit jim do sítě takovej "zpožďovač". :D

ale prd, píšu diplomku na téma voip telefonie, mam od zadavájiciho za ukol napsat jak se voip chová při jakých odezdvách sítě, co vím tak setelitní net ma odezvy něco kolem 1,5s
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 15 years ago

ještě mě napadlo to udělat pomocí klasické queue. to při zatížení parádně zvedne odezvu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

JaraX

okoun píše:ještě mě napadlo to udělat pomocí klasické queue. to při zatížení parádně zvedne odezvu.

ale sníží se propustnost
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

routerboardista
jak jsi zvednul ty latence ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 15 years ago

JaraX píše:
routerboardista píše:Tak mám pocit, že toho moc neznáš. Kde si přišel k tomu, že satelitní internet má 4s zpoždění ? Co je podle tebe ten satelitní internet, nějaký předělávaný ofsetovky s plechovkou ???

ale prd, píšu diplomku na téma voip telefonie, mam od zadavájiciho za ukol napsat jak se voip chová při jakých odezdvách sítě, co vím tak setelitní net ma odezvy něco kolem 1,5s

Co si tak matně pamatuju před dvěma lety z instalací satelitních internetů do knihoven, tak to mělo latence zhruba půl vteřiny:) Ještě mě tak napadá použít linuxový stroj a na něm hfsc shaping. http://linux-ip.net/articles/hfsc.en/ Tam by nějaké stálé zpoždění mělo jít udělat, akorát se někde myslím psalo o max. limitu 150ms. Je to už 4 roky, co jsem to zkoumal:) Pokud to tak je, tak bych udělal vmware server a několik virtuálu a na každem bych nastavil max zpoždění. Pak už je jen řetězit dle potřeby a vše by to šlo přes jeden fyzický stroj:0)
0 x

backslash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod backslash » 15 years ago

Páni, a čo sa tak zamerať na zadanie? V Linuxe sa to dá, aha http://www.abclinuxu.cz/blog/variace/20 ... me-latenci
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 15 years ago

backslash píše:Páni, a čo sa tak zamerať na zadanie? V Linuxe sa to dá, aha http://www.abclinuxu.cz/blog/variace/20 ... me-latenci

Člověk přemýšlí, jak by to šlo složitě a ono to jde mezitím jednoduše :D
0 x