❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nastavit WDS na RB 433 proti AP s WDS

Návody a problémy s konfigurací.
hrabe
antispam: Ano

Jak nastavit WDS na RB 433 proti AP s WDS

Příspěvekod hrabe » 15 years ago

Poradími jak nastavit na RB 433 s R52 WDS, aby se dalo přes WDS připojit AP s WDS? Zatímjsem pouíval na obou stranách APPro a fungovalo bez problémů. RB již nějaký čas používám,ale zatím jsem nemusel nastavovat WDS. Teď jsem zjistil že nevím jak a kam zadat Mac druhého zařízení. :?:
Popř. bych ocenil přístu na nějaký demo RB, kde je to nastavený nebo foto
Díky za pomoc
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 15 years ago

0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

hrabe

Toto nastavení je na WDS u dvou Mikrotiků, ale není mi jasné jestli to je stejné u Mikrotik-AP. Jde mi hlavně o nastavení Mac adres na obu WDS zařízení. Vím jak to je u WDS AP-AP. Je to zde stejný?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

co resis, na mikrotiku si udelej bridge do nej das eternet a wds, nejlip nekde v nastaveni wlan zadas master interface na bridge1, zkusil bych mod AP-bridge, zadat mac protistrany, wep podle toho co umi protistrana na zkousku bez sifrovani. Jeste si mac ovise dej do acess listu, pokud nemas na wlanu s wds povoleno pro vsechny. Na tom ovisu nebo co to je, nastavis MAC toho wdska mikrotiku
0 x

hrabe

Nedaří se mi najít kde nastavit na Mikrotiku Mac protistrany (WDS spojení). U klienta by to neměl být problém,ale na Mikrotiku stále hledám. Jediný co jsem našel kde se dá zadat Mac je Access List. Poradí někdo, nejlepší by byl Sreen obrazovky.
0 x

m3n

Příspěvekod m3n » 15 years ago

Na 433 nastavíš ve Wireless Bridge (AP Bridge), v kartě WDS dáš static wds na bridge a nebo ze začátku spíš dynamic.
Na Klientu, pravděpodobně 411, dáš režim Station WDS, ale v kartě WDS už WDS dej na disabled, na klientský straně vyskenuj síť, připoj se a znovu dej režim na station WDS, přepnese ti do skenu do station..

U obou stran vytvoř bridge a do něj dej ethernet a wlan.
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 15 years ago

On asi mysli AP a MK. To by ma inak tiez zaujimalo ci je to mozne aj tejto prevadzky vo WDS. Nakolko WDS medzi AP-AP som nemal problem nastavit ani MK - MK. Jedine co som nerozchodil AP - MK mozna som nieco opomenul, mohlo sa stat. Na webe je dost navodou ako na to a ani jeden mi nesiel :( . Asi tento sposob prevadzky mi nieje urceny :)
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. :)

m3n

Příspěvekod m3n » 15 years ago

mimicko píše:On asi mysli AP a MK. To by ma inak tiez zaujimalo ci je to mozne aj tejto prevadzky vo WDS. Nakolko WDS medzi AP-AP som nemal problem nastavit ani MK - MK. Jedine co som nerozchodil AP - MK mozna som nieco opomenul, mohlo sa stat. Na webe je dost navodou ako na to a ani jeden mi nesiel :( . Asi tento sposob prevadzky mi nieje urceny :)

Na stávající AP připojit MK jako klienta? na to je tam station a station pseudobridge, ne?
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 15 years ago

Na stávající AP připojit MK jako klienta? na to je tam station a station pseudobridge, ne?

Ne, myslim Transparentni Bridge medzi AP (konkretne to bolo u mna Sparklan, alebo airlive) a MK. Tuto moznost sa mi nepodarilo rozbehat.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. :)