Zdravím pánové,
dělám menší vyzkum do školy do jako diplomovou práci a zajimá mě jeslti vás nenapadá jak uměle prodloužit odezvu na mikrotikovém spoji bez ztráty paketů, jde mi o to že potřebuji dosáhnout odezvy 300ms, 500ms, 800ms, 1000ms, 1500ms, 2000ms, 3000ms a 4000ms,
udělat ztratovost paketů neni problem, ale jak prodloužit odezvy mě nenapadlo. díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
umělé prodloužení odezvy
asi jedine snizenim propustnosti spoje..... tzn. budes mit konstantni dat. tok 10M a snizenim modulace by se meli zvysovat latence... maybe 

0 x
Jan Ptáček
a co nastavit ack timeout
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:a co nastavit ack timeout
k čemu je to dobre, prosim o vysvětleni
0 x
-
co normálně ošejpovat icmp a použít systém ne shaperu ale sheduleru..
0 x
Stanislav Hrncir píše:co normálně ošejpovat icmp a použít systém ne shaperu ale sheduleru..
nějak nechápu co ti získáš. ICMP nikoho nezajímá, on chce simulovat spoždění trasy jako celek pro jakejkoliv protokol.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:Stanislav Hrncir píše:co normálně ošejpovat icmp a použít systém ne shaperu ale sheduleru..
nějak nechápu co ti získáš. ICMP nikoho nezajímá, on chce simulovat spoždění trasy jako celek pro jakejkoliv protokol.
právě, kurva člověk by řekl banalita, ale furt nevím jak to nastavit, asi budu muset testovat na nějakym satelitním netu nebo ja nevim
0 x
no a zkoušel si si hrát s tím ack timeoutem, mě to fungovalo....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
ten ack timeout ti k moc vecem asi nebude.
Kdyz je malej, tak se ti neudrzi spoj, kdyz bude moc velkej , tak sice nevim jak to dopadne, ale ack timeout je pro zajisteni wifi komunikace, a ne paketove komunikace jako takove.
Kdyz je malej, tak se ti neudrzi spoj, kdyz bude moc velkej , tak sice nevim jak to dopadne, ale ack timeout je pro zajisteni wifi komunikace, a ne paketove komunikace jako takove.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
JaraX píše:Zdravím pánové,
dělám menší vyzkum do školy do jako diplomovou práci a zajimá mě jeslti vás nenapadá jak uměle prodloužit odezvu na mikrotikovém spoji bez ztráty paketů, jde mi o to že potřebuji dosáhnout odezvy 300ms, 500ms, 800ms, 1000ms, 1500ms, 2000ms, 3000ms a 4000ms,
udělat ztratovost paketů neni problem, ale jak prodloužit odezvy mě nenapadlo. díky.
A co pouzit google, nez si nechat radit na foru, kde jak vidis, kazdy vymysli totalni...
Napr. http://www.darkrune.org/blog/?p=247
0 x
Dan Skoupý
šmajra, když dáš velkej ack tak se ti zvýší odezva, protože vlastně dlouho čeká, ovšem nevím jestli se dá docílit třeba 1000ms
0 x
okoun píše:šmajra, když dáš velkej ack tak se ti zvýší odezva, protože vlastně dlouho čeká, ovšem nevím jestli se dá docílit třeba 1000ms
hmmm, jsi si jisty ? Ja bych spis rekl, ze to je maximalni doba cekani na potvrzeni prijeti packetu, takze i kdyby jsi nastavil 10.000.000 tak to neznamena, ze to bude tak dlouho cekat nez to packet doruci
0 x
Maximum je myslim 300 a odezvu to nezmeni aspon jsem si nevsim, bude to nejakej cekaci interval po potvrzeni spravneho doruceni ramce na nejake nizsi urovni prenosu. Jinak zvyseni odezvy nastava kde pakety cekaji ve fronte takze pri omezeni rychlosti. Spis by bylo zajimave jak latenci snizit ne zvysit 

0 x
jako nastavenim MK prodlouzeni odezvy asi nedocilis.
Jedine me napada , postavit do cesty linux server, na kterem by bezela nejaka proxy sluzba .
Jedine me napada , postavit do cesty linux server, na kterem by bezela nejaka proxy sluzba .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Možná je to výstřel do tmy, ale co zkusit ten spoj zarušit (dát vedle vysílač na stejném kanálu případně mikrovlnou troubu nebo tak něco... ) ?
0 x