❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přesměrování na IP kameru

Návody a problémy s konfigurací.
Peky
antispam: Ano

Přesměrování na IP kameru

Příspěvekod Peky » 15 years ago

Zdravím pánové,jelikož jsem se nikdy moc v mikrotiku moc dělat nepotřeboval,tak mám značné mezery,ale náhle teď potřebuju nastavit přesměrování z WAN IP na kameru přes mikrotik.Zatím mám nastavení takhle...IP kamery samozdřejmě ve stejném rozsahu co mikrotik,na mikrotiku DHCP server nastaven,net na okolních počítačích šlape všechno nastaveno,ale jedná se jen o IP kameru...zkoušel jsme přesměrování nastavit,jako je nastaveno přesměrování vzdálené plochy,ale ot mi nefungovalo...konfigurace následující : IP-Firewall-NAT chain dstnat,protokol (tcp),port 1234 a in mám z WAN,nic jiného v chainu,potom action aktivováno dst-nat,IP kamery a porty celej rozsah...problém je v tom,že hlavně nevím,jak nastavit kameru vs mikrotik na dynamický adrese,kamera to podporuje,ale nevím jak to zkompletovat....za každou radu jsem vděčnej,díky za pomoc předem ...s pozdravem Voda
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

já bych vyhodil in iface a zadal tam dst addres což bude ta na wanu. Pak bych se podíval, jestli pravidlem něco teče, jestli přibejvaji pakety a taky bych zkontroloval jestli má kamera nastavenou bránu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

ano, ale ještě bych změnil v action msto celýho rozsahu potů ten jeden konkrétn kam to má jet, třeba 80, protože takhle to jede na 1234 a tam ta kamera asi nic nemá
0 x

Peky

A co IP kamery?? jelikož na mikrotiku jede DHCP tak na kameře taky dynamickou?? ....nebo natvrdo jí nasrvat static. ???
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

Peky píše:A co IP kamery?? jelikož na mikrotiku jede DHCP tak na kameře taky dynamickou?? ....nebo natvrdo jí nasrvat static. ???

Muzes dat dynamickou, ale doporucuji v dhcp serveru pro ni nastavit staticky zaznam, at ma tu IP stale stejnou
0 x

Peky

Tak na kameru se už připojím,ale teď mám problém se streamováním videa....Streamovací port je 6002 a je asi na mikrotiku ozavřenej,teď už ho jen otevřít...kde je prosím otevření poru v nastavení??díky
0 x

Ajfel

Peky píše:Tak na kameru se už připojím,ale teď mám problém se streamováním videa....Streamovací port je 6002 a je asi na mikrotiku ozavřenej,teď už ho jen otevřít...kde je prosím otevření poru v nastavení??díky

Nepotrebujes otevrit port, otevrit si muzes pivo, ale presmerovat port stejne jak jsi presmeroval kameru, tak presmeruj i tento port
0 x

Peky

při stejné konfiguraci přesměrování se nedaří oživit obraz..je vtom někde zakopanej červ...
0 x

Ajfel

Peky píše:při stejné konfiguraci přesměrování se nedaří oživit obraz..je vtom někde zakopanej červ...

To je tezko, jaka kamera,jaky prohlizec atp. ?
0 x

Peky

jedu to přes IE,kamera ACTI ACM1231...
0 x

Ajfel

Peky píše:jedu to přes IE,kamera ACTI ACM1231...

predpokladam MPEG4, zkus MJPEG
0 x

Ajfel

jinak zkus se pres torch podivat, co to dela a mozna jeste presmerovat port 6001, torch ti ukaze, na jakych portech to k tobe snazi neco dostat
0 x

Peky

hotovo,díky za radu pánové,sám bych na to přicházel těžko
0 x