❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Omezeni uzivatele HOTSPOTu na jednu MAC
-
Omezeni uzivatele HOTSPOTu na jednu MAC
Zkousim na jedne ubytovne hotspot, rozbehal jsem si pro nej USER MANAGER (tedy lokalni radius). Udelal jsem si vouchery na jeden tyden, to vse mi funguje, prihlasim se, zacne se mi odpocitavat cas. Kdyz jsem aktivni tak se druhy pocitac pod stejnym jmenem/heslem neprihlasi, to je ok. Ale jakmile prestanu byt aktivni, po chvilce, tak se muze prihlasit druhy pc, samozrejme zas nejde ten prvni po dobu aktivity toho druheho. Coz je globalne ok, ale ja bych potreboval nastavit aby proste ta doba nekativity trvala cely tyden, resp. ten prvni pocitac co se prihlasi aby si to zapamatovalo jeho MAC a pak aby uz to po dobu platnosti toho voucheru nepustilo prihlasit jiny pocitac s jinou MAC na stejne jmeno/heslo. Nasel jsem tam nejake volby session timeout, idle timeout a keepalive timeout, ale popravde ani z manualu jsem nevycetl (nepochopil) zda je to to co hledam. Diky za nakopnuti.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:Nasel jsem tam nejake volby session timeout, idle timeout a keepalive timeout, ale popravde ani z manualu jsem nevycetl (nepochopil) zda je to to co hledam.
Nehladal si spravne!
Co tak checknut toto:
cez winbox ip-hotspot-server profiles a tam >>>
login by > trial
trial uptime limit >
trial uptime reset >
trial user profile >
Kód: Vybrat vše
/ip hotspot profile set default login-by=cookie,http-chap,trial name=default trial-uptime=1h/1w trial-user-profile=trial
0 x
-
skrebon píše:michal.siman píše:Nasel jsem tam nejake volby session timeout, idle timeout a keepalive timeout, ale popravde ani z manualu jsem nevycetl (nepochopil) zda je to to co hledam.
Nehladal si spravne!
Co tak checknut toto:
cez winbox ip-hotspot-server profiles a tam >>>
login by > trial
trial uptime limit >
trial uptime reset >
trial user profile >Kód: Vybrat vše
/ip hotspot profile set default login-by=cookie,http-chap,trial name=default trial-uptime=1h/1w trial-user-profile=trial
ale ja nepotrebuju nic co se tyka trial, ja potrebuju, aby kdyz se na hotspot prihlasi poprve uzivatel pomoci kuponu z pocitace s MAC AAAA tak aby se druhy den nemohl na stejny kupon prihlasit z pocitace s MAC BBBB, coz nyni lze. Sice nemohu byt prihlaseni oba najednou, ale postupne mohou. Tomu bych chtel zamezit.
0 x

Akoze neviem co riesis v nastaveni usera mas aj MAC adresu aj IP adresu mozes pouzit co len chces. Tomu aby si tu adresu nemusel zadavat sa nevyhnes, ale mozes si ju pozriet pri jeho prvom pripojeni ked to mas take komplikovane na kupony tak to urcite ustriehnes ked sa prihlasi. 

0 x
-
mozgi píše: ked to mas take komplikovane na kupony tak to urcite ustriehnes ked sa prihlasi.
kdyz ti to prijde slozite, tak mi porad neco jednodussiho. velkej barak, cca 60 vietnamcu, asi 15 rumunu, spousta z nich ma notebook a chteji internet. majitel baraku jim nechce platit jednu vetsi linku, tak jsme tam udelali par obycejnech APcek do bridge a cely to hodili na jeden hotspot. udelal jsem kupony na mesic, ty jsem dal spravci objektu a on jim je prodava, takze si koupi kupon, prihlasi a maji mesic net. zadny smlouvy nebo neco takovyho neprichazi v uvahu, ti co tam jsou dneska tam mozna za tyden nebudou. a me jde o to aby nemohli na jeden ucet jet dva nebo i vic lidi. soucasne nemohou, ale mohou postupne. to je spatne. mac adresy jim proste nikam zapisovat nemuzu, to neni zvladnutelne administrativne.
0 x

Tak si daj spravit kupony na casove rozmedzie alebo podla poctu stiahnutych dat. Takto to ide a da sa to hromadne i tlacit so stieracim kodom. V podstate ako dobijacie kupony do mobilov pre teenagerov. Kupon na 1GB, 5GB apod. A nemusis riesit mac adresy. Ak si kupon pozicaju, musia o to skorej kupit novy kupon. A to sa oplati 

0 x
-
skrebon píše:Tak si daj spravit kupony na casove rozmedzie alebo podla poctu stiahnutych dat. Takto to ide a da sa to hromadne i tlacit so stieracim kodom. V podstate ako dobijacie kupony do mobilov pre teenagerov. Kupon na 1GB, 5GB apod. A nemusis riesit mac adresy. Ak si kupon pozicaju, musia o to skorej kupit novy kupon. A to sa oplati
ja jim prave delam tyhle kupony, mam nainstalovanej HOTSPOT USER MANAGER v kterem generuju a tisknu kupony, presne to jsem popisoval. tyhle kupony si kupujou u spravce ubytovny. mam je omezene na cas. mam 1 tydenni a pak 4 tydenni. to je ok, to vse mi funguje, ale potrebuju zamknout mac. urcite to nejak musi jit.
0 x

Osobně si myslím, ze není možné hlídat klioše na HotSpotu jen na základě MAC. Chce to svázat a hllídat svázáním MAC a Hostname. MAC si na počítači změní kde kdo, ať už přímo, tak utilitou. Nevím, někde jsem snad i viděl script, který to uměl.
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
Ja zase nemuzu prijit na to, jak udelat kdyz prodam kupon treba na hodinu, tak aby slo pul hodiny pouzit v jeden den a pul hodiny treba v dalsi den. Nyni pri prvnim prihlaseni odpocitava cas a to je spatne 

0 x
Poradite nekdo jak nastavit aby hotspot pri odhlaseni neodpocitaval dal session timeout? Jedna firma potrebuje hodinove vouchery ale aby sla pul hodka treba jeden den a druha treba dalsi den nebo treti den. Ted to stale odpocitava hodinu i kdyz je zakaznik odlogovanej 
uz nevim co s tim

uz nevim co s tim
0 x
Uz jsem na to prisel. V user manageru se musi nastavit v kreditu hodnota ne presne hodina ale cas po ktero bude voucher platny. Hodina se nastavuje az uz zakladani uzivatele do user uptime.
0 x